in

Hashtag Sports Awards: Urheilumarkkinoinnin tärppejä suuresta maailmasta

Kuva: NFL

Kanavan ehdoilla luodut sisällöt ja tärkeisiin asioihin tarttuminen toivat palkintoja Hashtag Sports Awardseissa.


Yhdysvaltalainen urheilumarkkinoinnin media Hashtag Sports palkitsi viime viikolla maailman parhaita urheilumarkkinoinnin ja sponsoroinnin tekoja. Toista kertaa järjestetyn Hashtag Sports Awards -gaalan teema oli “Honoring excellence in engagement”.

Vaikka palkittujen töiden budjetit ja yleisöt saattavatkin olla eri mittaluokkaa kuin meillä Pohjolassa, hyvät ideat ja keinot voi aina omaksua omaan markkinointiinsa. 10.fi kävi läpi Hashtag Sports Awardseissa shortlistattuja ja palkittuja töitä ja löysi kolme tärkeää teemaa, jotka kannattaa pitää mielessä omaa urheilumarkkinointia suunnitellessa.


1: Viihdytä kanavan ehdoilla

Sisällöt ja aktivoinnit kannattaa aina suunnitella kanavaan sopivaksi. Se, mikä puhuttelee ihmisiä yhdessä kanavassa, voi hyvinkin flopata toisessa.

NBA on 11 miljoonalla seuraajallaan koko TikTokin seuratuin brändi. Koripalloliiga palkittiinkin gaalassa erinomaisesta fanien sitouttamisesta kanavan ehdoilla. Etenkin nuorta yleisöä tavoittelevissa sisällöissä hyödynnetään sekä pelaajia että maskotteja niin kotioloissa kuin peliareenoilla. NBA on myös kekseliäästi tuottanut orgaanista sisältöä eri hashtagien ympärille: fanit tietävät jo odottaa uutta hauskaa sisältöä #mascotmonday, #workoutwednesday ja #fridayfeeling-tunnisteiden alla.

Sosiaalisen median voi myös tuoda fyysiseen maailmaan, kuten useammassakin kategoriassa palkittu NFL:n Super Bowl Confetti -kampanja osoitti: pelin päätteeksi stadionilla ammuttun konfetin seassa oli yli 500 000 paperinpalaa, joihin oli painettu NFL-fanien twiittejä. Tempaus sitoutti etukäteen sosiaalisessa mediassa, sen videoita katsottiin miljoonia kertoja ja yli 300 mediaa kirjoitti siitä.


2: Tartu tärkeään aiheeseen

Moni Hashtag Sports Awardseissa palkittu työ oli sidottu johonkin tärkeään aiheeseen, kuten naisten ja tyttöjen asemaan urheilussa tai mielenterveyteen.

Palkintoja muissakin kilpailuissa niittänyt Sprint to Finish -kampanja kutsui ihmiset osallistumaan virtuaalisesti New York City Marathonin loppusuorakamppailuun. Poikkeuksellisen virtuaalielämyksestä teki se, että virtuaali-minäksi oli valittavissa monenlaisia hahmoja: niin juoksijoita kuin pyörätuolilla liikkuvia.

Fanatics all in -haaste taas osoitti urheiluyhteisön voiman koronakriisin keskellä. Urheilu- ja viihdetähdet, liigat ja seurat tarjosivat faneille ainutlaatuisia esineitä tai elämyksiä, joita huutokaupattiin ja arvottiin digitaalisella alustalla. Tempauksesta tuli yksi historian suurimmista digitaalisista rahankeräyksistä, jolla kerättiin yli 60 miljoonaa dollaria neljälle vähävaraisille ruokaa tarjoavalle organisaatiolle. Samalla tempaus sai yli 4 500 medianostoa ja 28 miljardia näyttökertaa. 

https://www.instagram.com/p/CAvF8fBj9sb/


3: Mittaa ja pidä bisnes mielessä

Yhteistä kaikille palkituille töille oli huolellinen tulosten mittaaminen: yleisön sitoutuneisuutta, mediaosumia, bränditunnettuutta ja liiketoiminnan tavoitteiden täyttymistä seurattiin digitaalisesti ja systemaattisesti koko kampanjoiden ajan.

Parhaimmillaan urheilumarkkinointi innostaa faneja ja tuottaa tuloksia sekä sponsorille että sponsoroinnin kohteelle. Hyvänä esimerkkinä tästä on palkittu Disney Worldin ja Orlando Magicin yhteistyö, jossa paitsi lanseerattiin seuran uusi pelipaidan logokumppani myös onnistuttiin lisäämään tuntuvasti Disney Worldin kausilippujen myyntiä.

Suomalaisurheilijoiden treeniarkea Red Bullin videosarjassa ja maailmanluokan kampanjoita

R-kioski etsii urheilijoita, Neste jättää rallin, naisfutis tarjoaa sponsoreille mahdollisuuksia