in

Urheilun erityisavustukset jakoon

Viikon poiminnat 18/20: Korona-apua urheiluorganisaatioille, NFL tavoitti TikTokissa 580 miljoonaa silmäparia, sponsorit eivät hätkähdä koronavirusta

Urheilun erityisavustukset jakoon

Korona-apua urheiluorganisaatioille, NFL tavoitti TikTokissa 580 miljoonaa silmäparia, sponsorit eivät hätkähdä koronavirusta. Lue viikon poiminnat sponsoroinnin ja urheilumarkkinoinnin maailmasta.


Urheilun erityisavustukset jakoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koronatilanteesta kärsiviä liikunta- ja urheiluorganisaatioita erityisavustuksilla. Avustushaku alkaa tänään 30. huhtikuuta ja päättyy kahden viikon kuluttua 14. toukokuuta. Lue lisää OKM:n sivuilta

Hakuehdot ovat ehtineet tuottaa jo yllätyksiäkin, kun aiemmin Business Finlandin kehitystukea hakenut FC Ilves jää tiukkojen hakuehtojen myötä ilman avustusta.

Lisäksi valtio tukee liikuntapaikkoja 28 miljoonan euron avustuksella, kertoo Helsingin Sanomat.

#GoingPro tavoitti TikTokissa 580 miljoonaa silmäparia

NFL:n perinteinen varaustilaisuus järjestettiin viime viikolla etänä. Faneja aktivoineen #GoingPro-tunnisteen alla pyörivän sisällön tavoittavuuslukemat ovat käsittämättömiä: NFL:n mukaan sisältö tavoitti TikTokissa huimat 580 miljoonaa seuraajaa.

Varaustilaisuus oli kokonaisuutena jättimenestys ja tavoitti kolmen päivän aikana yli 55 miljoonan ihmisen ennätysyleisön.

Turun areenahanke lykkääntyy

Turun kaupunginhallitus käsitteli tällä viikolla kokouksessaan Turku Ratapiha -hankkeen etenemistä ja uuteen monitoimiareenaan suunniteltua 30 miljoonan euron investointia. Päätöstä lykättiin ja kaupunginhallitus jää odottamaan, miten koronakriisistä selvitään, kertoo Jatkoaika.

Sotkamon Jymyltä uusi Talk Show

Sotkamolaisten Pesis Talk Show -konsepti tuo pesispuheen jokaiseen kotiin. Jymy julkaisee kevään aikana yhteensä kuusitoista jaksoa, joissa pureudutaan asiantuntijaraadin rankkaamiin joukkueisiin sekä pelaajiin.

UFC:n paluu ei onnistunut Kaliforniassa, nyt uusi yritys Floridassa

UFC-johtaja Dana White yritti saada vapaaottelumatsit takaisin urheilukartalle jo pääsiäisenä Kaliforniassa, mutta hanke tyssäsi viime metreillä. White ei tästä lannistunut, sillä nyt hän on viemässä otteluita Floridaan, jossa olisi tarkoitus otella jo 9. toukokuuta. Kesäksi White suunnittelee UFC-saarta, jossa oteltaisiin rannalla.

Sponsorit aikovat pysyä urheilun tukena

Eurooppalainen sponsoroinnin kattojärjestö ESA kertoo tutkimuksestaan, jonka mukaan 72% sponsoreista aikoo pysyä urheilun mukana myös koronakriisin jälkeen. Lähes puolet sponsoreista etsii myös uusia tapoja löytää arvoa urheilusta.

Haasteita on varmasti edessä, mutta edustamme toimialaa, joka on innovaatioiden ajuri ja suhtaudun positiivisesti siihen, että kun live-tapahtumat palaavat, olemme valmiita palautumaan nopeasti, ESA:n puheenjohtaja Andy Westlake uskoo.

Miten koronakriisi vaikuttaa Veikkauksen voitonjakoon?

Veikkauksen pelikoneet ovat olleet koronakriisin vuoksi suljettuina jo toista kuukautta, joten asiakkaat ovat siirtyneet nettiin. Poliisi tiedotti tiistaina, että Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien tappiorajoja lasketaan 500 euroon (nykyisin 2000 euroa) kuukaudessa ja 500 euroon (nykyisin 1000 euroa) vuorokaudessa. Asetusmuutokset tulevat voimaan 1.5. ja ovat voimassa 30.9.2020 saakka. 

Muutoksen tavoitteena on tehostaa rahapelaamisesta aiheutuvien taloudellisten, sosiaalisten ja terveydellisten haittojen ehkäisemistä ja vähentämistä koronavirusepidemian aikana, tiedotteessa kerrotaan.

Veikkaus on merkittävä urheilun rahoittaja, joten on syytä miettiä, miten koronakriisi vaikuttaa Veikkauksen tulokseen ja sitä kautta urheilulle jaettavaan tukipottiin? Kuinka paljon urheilun kannattaa jatkossa laskea Veikkauksen rahoituksen varaan?

Adidaksen myyntituotto sukelsi 97 % vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Adidaksen tulos sukelsi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä peräti 97 prosenttia. Vaikka verkkokauppa kasvoikin maaliskuussa 55 %, myös toisen neljänneksen tuloksen arvioidaan olevan 40 % pienempi kuin vuotta aiemmin.

Adidaksen toimitusjohtaja Kasper Rorsted totesi heikkojen tulosten osoittavan sen, miten pahasti koronakriisi vaikuttaa taloudellisesti vahvoihinkin yrityksiin. Rorsted uskoo kuitenkin markkinan elpymiseen. 

“Kuluttajien arvostus hyvinvointia kohtaan on kasvussa. He haluavat pysyä kunnossa ja terveinä urheilun avulla”, Rorsted uskoo.

Tokion olympialaiset saatetaan perua kokonaan

Vain muutama viikko sitten Tokion olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen. Nyt Japanista kuuluu vielä synkempiä kommentteja, joiden myötä koko tapahtuman peruminen on mahdollista, mikäli koronarokote ei valmistu ajoissa.

“Aiemmin olympialaiset on peruttu sodan takia. Nyt taistelemme näkymätöntä vihollista vastaan. Olympialaiset olisivat arvokkaammat kuin mitkään aiemmat olympialaiset, mikäli pystymme ne tämän taistelun jälkeen järjestämään”, tapahtumaorganisaation johtaja Yoshiro Mori kommentoi CNN:lle.

Mitä tv-viihdettä eri lajien fanit kuluttavat nyt, kun urheilua ei ole saatavilla?

Tutkimusyhtiö Nielsen selvitti Pohjois-Amerikan suurimpien palloilusarjojen fanien käyttäytymistä. Tuloksista selviää, mitä tv-viihdettä eri sarjojen sosiaalisessa mediassa aktiiviset urheilufanit katsovat ja mistä he twiittaavat.

Euroopan jalkapallosarjoissa valmistellaan paluuta 

Saksan Bundesliiga suunnittelee pelien jatkamista toukokuun 16. päivä, Valioliiga kesäkuun 8. päivä. Myös Espanjan La Liga suunnittelee paluuta kesäkuun puolivälissä. Ottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille. Ranskassa ja Hollannissa puolestaan linjattiin, että pelit eivät jatku ennen syyskuuta, IS ja Yle kertovat.

“Maailma ei ole valmis kilpajalkapalloon. Toivon sydämestäni, että tuo muuttuu nopeasti, mutta nyt tarvitaan kärsivällisyyttä”, Fifan lääketieteellisen komitean puheenjohtaja Michel D’Hooghe kommentoi.

Terveysviranomaisten näkemysten lisäksi vaakakupissa painavat miljardiluokan tv- ja sponsorisopimukset, jotka ovat uhattuna pelitauon pitkittyessä.

Kymin MotoGP-debyytti siirtyy ensi vuoteen

Odotettu ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu on peruttu koronaviruspandemian takia. Iitin KymiRingillä oli tarkoitus huristella heinäkuussa, mutta epävarmuus pandemian vaikutuksista pakotti perumaan kisan.

“Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle”, Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki kertoo Iltalehdessä.

Uusi salibandy- ja futsalhalli Kaarelaan

Arena Center rakentaa uuden liikuntakeskuksen Helsingin Kaarelaan, kertoo Helsingin Sanomat. 5 600 neliön halli tulee ensisijaisesti salibandyn ja futsalin harrastajien käyttöön. Rakennustyöt käynnistyvät jo tulevana kesänä.

Hankkeen kustannusarvio on noin 6,5 miljoonaa euroa. Rahoitusta tulee Helsingin kaupungilta sekä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkatuen (750 000 euroa) kautta. Mukana on myös omaa pääomaa ja pankkilainaa.

Milwaukee Brewersilla tuhatpäinen yleisö Q&A-sessiossa

Baseball-seura Milwaukee Brewers järjesti viime viikonloppuna yhteistyössä olutyhtiö  Molson Coorsin kanssa Zoom-session, jossa peräti tuhat fania osallistui seuran avainhenkilöiden kyselysessioon. Uudenlaisen kokeilun osallistujamäärä yllätti järjestäjät positiivisesti.

“Yritämme nähdä näissä poikkeuksellisen vaikeissa olosuhteissa myös pilven hopeareunuksen. Sarjojen pysäyttäminen on mahdollistanut meille sen, että meillä on aikaa yritys ja erehdys -kokeiluihin, joita emme pystyisi toteuttamaan ottelukalenterin pyöriessä normaalisti”, Brewersin liiketoimintajohtaja Rick Schlesinger kertoo.

FC Barcelona suunnittelee teinidraamaa

FC Barcelona aloittaa loppuvuodesta uuden fiktiivisen tv-sarjan kuvaukset, kertoo Reuters. Seuran junioriakatemia La Masian elämästä kertovan sarjan päähenkilöinä ovat nuoret jalkapalloammattilaisuutta tavoittelevat pelaajat sekä heidän lähipiirinsä. 

Tavoitteena ei ole kuvata vain jalkapalloa, vaan myös ihmissuhteita sekä luoda nuorelle yleisölle ja perheille suunnattu fiktiivinen sarja, ei tosi-tv:tä, Barcelonasta kerrotaan.

Kiekko-Espoo nousi Mestikseen

Jääkiekkoliitto kertoi torstaina, että se on hyväksynyt Kiekko-Espoon Mestis-lisenssin. Espoolaisten kauden päätavoitteena olivat Mestis-karsinnat, jotka jouduttiin perumaan koronakriisin vuoksi. 

“Panostimme selkeästi päättyneellä kaudella siihen, että olisimme valmiita Mestis-karsintoihin. Tätä taustaa vasten oli luonnollista, että Espoossa lähdettiin hakemaan sarjanousua, joka nyt tehdyllä päätöksellä varmistui”, Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubenstein kommentoi.

Kun naisurheilija tulee raskaaksi, myös sponsorin arvot punnitaan

red-bull-urheilumarkkinointi-sponsorointi-iivo-niskanen

Urheilijayhteistyöt ovat Red Bull -brändin ytimessä: ”Emme halua olla sponsori, jolta tulee vain logo ja palkkašekki”