in

Luka Nurmi kiihdyttää moottoriurheilun huipulle

Kuva: Ferrari AF Corse

Vasta 17-vuotias Luka Nurmi on yksi maailman lupaavimmista kilpakuskeista, jonka tähtäimessä on seistä Le Mansin 24 tunnin ajojen ykköspallilla. 10.fi on mukana vauhdittamassa nuoren tähden uraa suunnittelemalla tälle digitaalisia yhteistyökumppanuuksia.


”Seuraava suomalainen moottoriurheilun supertähti.” ”Täysin omaa luokkaansa.”

Näin mediassa kuvaillaan vasta 17-vuotiasta Luka Nurmea. Hän on yksi maailman lupaavimmista kilpakuskeista, joka ajoi menestyksekkäästi jo kymmenvuotiaana kansainvälisissä kartingkilpailuissa.

10.fi on kiihdyttämässä Nurmen nousua moottoriurheilun huipulle suunnittelemalla hänelle ja yrityskumppaneille digitaalisia yhteistyökumppanuuksia.


Haaveena ykköspalli Le Mansissa

Historian nuorin Ferrari Challenge -sarjan kuski kohahdutti moottoriurheilumaailmaa voittamalla sarjan avauskilpailun Monzassa huhtikuussa ammattilaisen ottein.

Lukiota käyvän ja hiljattain ajokortin saaneen tamperelaisen tavoitteena on nousta ammattilaiseksi mentorinsa Toni Vilanderin tapaan, joka on Ferrarin historian pisimpään tallissana ammattilaisena ajanut kuljettajana. 

”Arvostan Tonia todella paljon, ja nostan hänet esikuvakseni Kimi Räikkösen, Valtteri Bottaksen ja Mika Häkkisen rinnalle. Ferrarilla seinät ovat täynnä Vilanderin julisteita, se kertoo siitä, miten paljon häntä siellä arvostetaan”, Nurmi sanoo.

Nurmi on nuoresta iästään huolimatta kokenut ratojen kiertäjä, joka ajoi jo 11-vuotiaana kartingin EM- ja MM-sarjaa. Kehitys on ollut nopeaa, ja kaudella 2020 hän voitti Porsche Cupin Pohjoismaiden-mestaruuden. Tämä herätti kiinnostuksen Porschen lisäksi myös Lamborghinilla ja Ferrarilla.

”Kävin syksyllä Italiassa testaamassa kaikkia kolmea merkkiä. Ferrarilta tuli hyvä tarjous ja tässä sitä nyt ollaan. Onhan tämä ihan unelmaa. Käytännössä olen harjoitellut ja kisannut ammattimaisesti jo karting-ajoista lähtien”, hän kertoo.

Villeimmissä unelmissa siintää F1-ura, mutta Nurmen mukaan realistisempaa on tavoitella ammattilaisuutta Euroopan suurissa GT-sarjoissa.

“Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittaminen ammattilaiskuljettajana on yksi suurista unelmistani ja tavoitteistani.”


Kuuntele Lukan mietteitä Ferrarille päätymisestä, tulevaisuuden haaveista ja unelmien kumppaneista:


Kumppanuudet lentoon digitaalisissa kanavissa

Nurmi ja suomalainen urheilumarkkinonnin startup 10.fi ovat käynnistäneet yhteistyön. Digitaaliseen sponsorointiin ja urheilulliseen vaikuttajamarkkinointiin keskittynyt yritys auttaa Nurmea löytämään yrityskumppaneita ja suunnittelee toteutuksia niiden ympärille.

Nurmen mukaan hän eroaa suomalaisen kilpakuskin stereotypiasta: suu käy koko ajan ja myös myyntimiehen asennetta löytyy. Hän haluaa jakaa kanavissaan myös omaa arkeaan ja harjoitteluaan ja uskoo tästä löytyvän hyviä kulmia myös kumppaneille. 

”Ferrarin porukka tässä ympärillä on aika high-endiä, ja high-end-tuotteille mun kanavat olisivat varmasti muita urheilijoita paremmat,” hän pohtii.

Myös 10.fi:n perustaja Erkko Simsiö on innoissaan yhteistyöstä.

”Luka on lahjakas kuljettaja, mutta myös fiksu, sosiaalinen ja jalat maassa oleva nuorukainen, mikä on mielestäni kaikkein tärkein ominaisuus kumppaneiden näkökulmasta. Olemme erittäin mielellämme rakentamassa sekä Lukan että hänen kumppaneidensa matkaa menestykseen”, hän kertoo.

Haluatko Lukan kumppaniksi? Ota yhteyttä tai juttele tovi Bottisen kanssa!Talviurheilijat kannustavat äänestämään kuntavaaleissa ilmaston puolesta, Reaktor uusii Liverpoolin fanikokemuksen

Conor McGregor maailman parhaiten tienaava urheilija