in

Conor McGregor maailman parhaiten tienaava urheilija

Kuva: Proper No. Twelve Irish Whiskey

Sata kovatuloisinta urheilijaa tienasi yhteensä noin 3,5 miljardia euroa. Kolmannes tähtien tuloista tuli kumppanuuksista, mainoksista ja esiintymisistä.


Koronavirus iski kovaa urheiluun ja sponsorimarkkinaan, mutta kovatuloisimpien urheilijoiden ei tarvinnut kiristellä kukkaronnyörejään.

Sporticon laskelmien mukaan maailman parhaiten tienaava urheilija toukokuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä oli vapaaottelija Conor McGregor, jonka tilipussin arvioidaan olevan noin 208 miljoonaa dollaria. Tästä summasta huimat 180 miljoonaa dollaria tuli erilaisista kumppanuuksista, mainoksista ja tuotteista, joista merkittävin oli irlantilaistähden oma viskimerkki Proper No. Twelve.

Kakkossijalta löytyvä jalkapalloilija Lionel Messi jää tuloissa kauas 128 miljoonan dollarin tuloillaan. Kolmanneksi eniten tienasi toinen futistähti Cristiano Ronaldo.

Sadan kovatuloisimman joukkoon mahtuu urheilijoita 23 maasta ja 10 eri lajin parista. Kaiken kaikkiaan kärki tienasi yhteensä 4,2 miljardia dollaria, eli noin 3,5 miljardia euroa. Tästä noin kaksi kolmannesta tuli palkoista ja palkkiorahoista ja viimeinen kolmannes erilaisista kumppanuuksista, mainoksista ja esiintymisistä.

Tennispelaaja Naomi Osaka teki uuden naisurheilijoiden ansaintaennätyksen 55,1 miljoonan dollarin tilipussillaan. Viidenneksitoista listalla sijoittunut Osaka on tahkonnut rahaa etenkin kumppanuuksilla, jotka muodostivat 50 miljoonaa dollaria kokonaispotista. Naiset eivät tilastossa juhli, sillä Osakan lisäksi sadan kovatuloisimman joukkoon ylsi vain toinen tennistähti Serena Williams sijalla 44.

Tsekkaa koko lista Sporticon sivuilta

Luka Nurmi kiihdyttää moottoriurheilun huipulle

Data paljasti yhteyden some- ja kiekkomenestyksen välillä, liigat ja seurat hakevat liikevaihtoa kotimaansa ulkopuolelta