in

SaiPan matkassa avaa joukkueen iloja ja suruja, Kotkamills pienentämään Levin maailmancupin hiilijalanjälkeä

Kuvakaappaus SaiPan matkassa -videolta


SaiPan matkassa avaa joukkueen iloja ja suruja poikkeuksellisen avoimesti

Jääkiekkojoukkue SaiPan uuden videosarjan ensimmäinen osa on herättänyt valtavasti reaktioita heti ilmestyttyään. SaiPan matkassa -sarjan aloitusosassa avataan haastavassa taloudellisessa tilanteessa olevan joukkueen arkea ja kulissientakaisia tapahtumia poikkeuksellisen avoimesti. Rosoinen tuotanto vain alleviivaa viestin aitoutta ja urheiluseurojen tilanteen vakavuutta.

Puoli tuntia pitkän dokumentin on ensimmäisen vuorokauden aikana katsonut jo lähes 19 000 ihmistä YouTubessa. 


Valtion liikuntaneuvosto haluaa yhteiskunnallisesti merkittävien urheilutapahtumien listasta tasa-arvoisemman

Liikenne-ja viestintäministeriö suunnittelee televisio- ja radiotoiminnasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamista. Asetuksella voidaan säätää Suomessa yhteiskunnallisesti merkittävistä tapahtumista, jotka täytyy lähettää niin, että merkittävä osa yleisöstä voi seurata niitä vapaasti joko suorana tai nauhoitettuna lähetyksenä.

Valtion liikuntaneuvoston tuoreessa kannanotossa asetusluonnokseen kiinnitetään huomiota siihen, että yhteiskunnallisesti merkittävät tapahtumat tulisi määritellä nykyistä laajemmaksi tasa-arvon toteutumiseksi. 

Liikuntaneuvosto pitää perusteltuna päivityksenä, että asetusluonnoksessa naisten kilpailut esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa ovat lisätty miesten vastaavien rinnalle. Lisäksi liikuntaneuvosto pitää välttämättömänä myös sitä, että paralympialaiset lisätään yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listaan, jotta niitä pääsevät seuraamaan entistä useammat.


Kotkamills laajentaa urheiluyhteistyötään

Suomalainen Kotkamills laajentaa entisestään yhteistyötään urheilun kanssa ja tähtää muovittomiin urheilutapahtumiin. Tällä viikolla yritys julkisti yhteistyön alppihiihdon Levin maailmancupin kanssa. Se on myös HJK:n, KooKoon ja Norwich City FC:n vastuullisuuskumppani.

”Vastuullisuus on yksi perusarvojamme ja edellytämme sitä myös kumppaneiltamme. Urheilutapahtmat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka useat yhteistyökumppanit yhdessä voivat muuttaa esimerkiksi tapahtuman hiilijalanjälkeä radikaalisti pienemmäksi”, sanoo Kotkamillsin vastuullisuusjohtaja Saila Kettunen tiedotteessa.


Spotille uusi operatiivinen johtaja Veikkaukselta

Sponsorointi ja tapahtumat ry:n uudeksi operatiiviseksi johtajaksi on valittu Laura Sandström, joka siirtyy SPOTiin Veikkauksen tapahtuma- ja viestintäpäällikön pestistä.

”Vaikka tapahtuma-ala on kärsinyt merkittävästi pandemiasta, haluan löytää uusia tapoja kohdata ja lisätä vuorovaikutteisuutta myös SPOT:n toiminnassa. Näen tulevassa paljon toivoa. Sponsorointiin korona ei ole päässyt iskemään aivan samalla voimalla kuin tapahtuma-alaan, ja tapahtumienkin osalta syvä kohtaamisen tarve on ihmisillä edelleen olemassa”, Sandström kertoo yhdistyksen tiedotteessa.


Suomalaisurheilijat keskustelevat brändäyksestä, vastuullisuudesta ja taloudesta

Olympiakomitean urheilijavaliokunta on syksyn mittaan pureutunut niin vastuullisuuteen kuin urheilijabrändin rakentamiseen livestriimeissään. Kaikki sessiot löytyvät nyt vapaasti katsottavina YouTubesta ja Olympiakomitean sivuilta. Keskusteluissa ovat mukana muun muassa karateka Titta Keinänen, jalkapalloilija Riku Riski ja yhdistetyn urheilija Ilkka Herola


Moni epäili, nyt Tom Bradyn bisnekset kukoistavat

Kun NFL-tähti Tom Brady käynnisti omat bisneksensä vuonna 2013, monet epäilivät ettei yritykselle löytyisi asiakkaita miehen oman joukkueen fanikunnan ulkopuolelta. Seitsemässä vuodessa yrityksestä on kasvanut menestyvä treeni-, lisäravinne- ja vaateyritys, joka tähtää kansainvälisille markkinoille. Bradyn bisneksistä ja yrityksen tulevaisuudennäkymistä kirjoitti Front Office Sports.


Golfin Euroopan-kiertue Suomeen ensi vuonna

Naisten Euroopan-kiertue palaa Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen, kertoo Golfliitto tiedotteessaan.

Gant Ladies Open järjestetään 18.-20.6.2021 Aura Golfissa, Turussa. Suomen Golfliitto toimii kilpailun vastaavana promoottorina, ja sopimus Ladies European Tourin kanssa varmistaa kisan järjestämisen ensi kesänä. Optiona on myös kaksi seuraavaa vuotta.

Kilpailun palkintopotti on 200 000 euroa, minkä lisäksi panoksia nostaa olympiarankingin tilanne. Suomen kisa on viimeinen LET-kilpailu ennen golfin olympiarankingin sulkeutumista kesäkuun lopussa.

“On ollut pitkäaikainen haave saada naisten pääkiertueen kilpailu taas Suomeen. Olemme erittäin onnellisia, että palaset loksahtivat nyt kohdalleen – suuri kiitos siitä kaikille yhteistyötahoille. Ensi kesä tulee olemaan mahtava näytönpaikka suomalaiselle kilpagolfille, ja Gant Ladies Open on kotimaisena kohokohtana merkittävä etappi kohti Tokion olympialaisia. Kovan luokan kansainvälinen tapahtuma tukee myös naisten asemaa ammattiurheilun perinteisesti miesvaltaisessa kentässä”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen iloitsee.

Näin merkitset kaupalliset yhteistyöt sosiaalisessa mediassa

llkka Kortesluoma Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyersin Ilkka Kortesluoma: ”Seurat tarvitsevat dataa ja markkinointiosaajia”