in

Jalkapalloliiga palkkasi sosiaalisen pelinrakentajan, Venäjän hyökkäys näkyy urheilumaailmassa

MLS


Ukrainan kriisi heijastuu myös urheiluun

Venäjän hyökkäys Ukrainaan heijastuu monella tapaa myös urheiluun. Moni seura, lajiliitto ja liiga pohtiikin nyt, miten suhtautua venäläisiin yhteistyökumppaneihin tai Venäjällä järjestettäviin kilpailuihin.

KHL-seura Jokerit on menettämässä monta sponsoria ja yhteistyökumppania. Barona ilmoitti eilen irtautuvansa yhteistyöstä Jokereiden ja Hartwall Arenan kanssa, samoin tekivät Forenom ja Leader. Myös Hartwall pohtii toimia. Jokerit on päättänyt jättää KHL-kautensa kesken.

Jalkapalloseura Schalke ilmoitti poistavansa pääsponsorinsa Gazpromin logon pelipaidoistaan.

Monet urheilijat ovat myös ottaneet kantaa sotatoimiin, julistaneet solidaarisuutta ukrainalaisille ja ilmoittaneet että eivät aio osallistua Venäjällä järjestettäviin kilpailuihin. 


MLS palkkasi pelinrakentajan someen, tavoitteena tuoda uusia faneja jalkapallon pariin

Yhdysvaltain Major League Soccer -liiga on palkannut historiansa ensimmäisen ”sosiaalisen pelinrakentajan”. Tiktok-tähti Noah Beck julkaisee tilillään liigan tuoreimpia kuulumisia ja tuottaa sisältöjä MLS:n kanaviin. Tavoitteena on tuoda uusia faneja lajin pariin. Beck tunnetaan etenkin somevideoistaan, mutta hän on myös pelannut MLS:n ykkösdivisioonassa.

”Noah haluaa hyödyntää alustaansa tuodakseen rakastamalleen lajille ja liigalle isompaa huomiota, mikä on meille valtava mahdollisuus jatkaa pohjoisamerikkalaisen jalkapalloliikkeen rakentamista. Olemme hyvin innoissamme saadessamme tehdä yhteistyöä Noahin kanssa ja uusien yleisöjen tavoittamista yhdessä”, kertoo David Bruce MLS:ltä tiedotteessa.

@noahbeck

this announcement means the world to me and holds a v special place in my heart… social playmaker for the @mls ud83eudd1dud83dudcc8 thank you guys for believing me<3

♬ original sound – noah beckMitalijuhlia ympäri maata

Suomen olympiamenestystä on juhlittu pitkin viikkoa. Vieremällä vietettiin Iivo ja Kerttu Niskasen mitalijuhlia suuren maailman tyyliin. Hiihtäjien sponsori Ponsse oli vahvasti mukana juhlatunnelmissa.

Leijonien kultajuhlat Olympiastadionilla herättivät paitsi innostusta myös kritiikkiä, sillä Discoveryn televisiolähetyksessä ei liiemmälti seurattukaan itse juhlaa esiintyjineen.

Olympiastadionillakin juhlistettiin olympiamitalisteja Helsinki Ski Weeksien yhteydessä. Stadionilla käytiin ainutlaatuiset sprinttihiihdon kutsukilpailut, joissa yleisöä viihdyttivät muun muassa naamioituneet yllätyshiihtäjät ja erilaiset esitykset erien välillä.Kun Gritty Vegasiin meni

Philadelphia Flyersin Gritty-maskotti on tunnettu erilaisista tempauksistaan. Taannoisella Las Vegasin -matkallaan Gritty pääsi riisumaan vaatteitaan Chippendales-tanssiryhmän kanssa.


Ryan Reynoldsin ginidrinkki juhlii ihmettä jäällä

Näyttelijä ja mainostoimistomies Ryan Reynoldsin Aviaton Gin -juomabrändin tuoreella videolla juhlitaan Yhdysvaltain voittoa Neuvostoliitosta olympiajäillä vuonna 1980. Reynoldsille ominaiseen tyyliin mainosvideolla on mukana runsaasti huumoria.


Nielsen: Kryptovaluutta- ja NFT-sponsorien panostukset kasvavat lähes 800 prosenttia lähivuosina

Lohkoketjuteknologiaan perustuvien yritysten osuus sponsorointikakusta kasvaa kohisten. Tutkimusyhtiö Nielsenin mukaan esimerkiksi kryptovaluuttayhtiöiden ja NFT-tarjoajien tekemän sponsoroinnin määrä voi olla jo 5 miljardia euroa vuonna 2026. Kryptovaluutta-, lohkoketju- ja NFT-toimijoiden urheilusponsorointipanostukset tulevat kasvamaan 778 prosenttia.

Nielsen kuitenkin kehottaa varovaisuuteen sponsorien valinnassa, sillä uusien teknologiatoimijoiden joukkoon mahtuu myös hämäräperäisempiä yrityksiä.


Viikon ilmiö: Remi Lindholmin jäätyneet sukukalleudet

Suomen olympiajoukkueen suurimman mediahuomion keräsi hiihtäjien ja jääkiekkoilijoiden mitalisateen sijaan hiihtäjä Remi Lindholm, joka kertoi päätösmatkan jälkeen kärsineensä peniksensä jäätymisestä.

Lindholmin pulma rikkoi uutiskynnyksen ympäri maailmaa. Aiheesta raportoivat muun muassa BBC ja CNN, ja esimerkiksi Kiss-legenda Gene Simmons sekä Monty Pythonista tuttu Eric Idle twiittasivat asiasta. Talk show -isäntä Stephen Colbert pyhitti maanantain avausmonologistaan pitkän siivun Lindholmille. Osuus alkaa noin 10 minuutin kohdalla.

Haluatko saada urheilumarkkinoinnin kuumimmat uutiset ja muut puheenaiheet suoraan sähköpostiisi kerran viikossa? Tilaa Kympin uutiskirje!

Naiskuskien menestysmahdollisuuksia lisätään sponsorirahalla

Mikä on urheilijan somejulkaisun arvo?