in

Jääkiekko, yleisurheilu ja hiihto kiinnostavat suomalaisia eniten, jalkapallo nousussa

Sponsor Insightin tutkimuksessa selvitettiin jälleen suomalaisia eniten kiinnostavia urheilulajeja. Kiinnostus jalkapalloa kohtaan on nousussa.


Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight julkisti kuudennentoista kerran tulokset suomalaisten kiinnostuksesta urheilua kohtaan.

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja ampumahiihto. Lajeista jalkapallo on jatkanut nousuaan.

Viime vuodesta sijoituksiaan paransivat merkittävästi muun muassa golf, frisbeegolf, pyöräily, suunnistus, sulkapallo ja tanssiurheilu. Koronapandemian vaikutus näkyi vastaajien omien vapaa-ajan aktiviteettien korostumisena.

Miesten mielestä kiinnostavimpia lajeja ovat jääkiekko, yleisurheilu, jalkapallo, formula 1 ja muu autourheilu, naisten kärkilajit olivat yleisurheilu, hiihto, jääkiekko ja taitoluistelu sekä tanssiurheilu. 

2000-lukuun vertailtuna eniten sijoitustaan kohentaneet lajit ovat koripallo, jalkapallo ja ampumahiihto. Vertailussa oli 68 lajia.Haluatko lisää tutkittua tietoa urheilumarkkinoinnista? Lataa 10.fi:n Sponsorointi ja urheilumarkkinointi 2021 -raportti täältä!

Sponsorointibarometri 2020: Sponsoroinnin määrä laski 22 prosenttia

10.fi:n Erkko Simsiö Sponssipodissa: ”Yleisöä kiinnostaa urheilu myös kauden ulkopuolella”