in

Viikon poiminnat 10/20

Sponsoroinnin ja urheilumarkkinoinnin tämän viikon kuulumiset: suuria kiinteistöhankkeita, skeittausta, Super Cup ja Tampereen areenan nimikohu.


UEFA:n SuperCup Helsingin Olympiastadionille

Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan voittajien välinen UEFA Super Cup -ottelu pelataan vuonna 2022 Helsingin uusitulla olympiastadionilla. Palloliitto tavoitteli Super Cupia Helsinkiin jo aiemmin, mutta Olympiastadionin remontti sotki suunnitelmat.

”On mahtavaa päästä tarjoamaan suomalaisille jalkapallofaneille tällainen ottelu, jonka kaltaista ei aiemmin tässä maassa ole nähty”, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti iloitsee.

Helsingin-ottelu pelataan elokuussa, tarkka pelipäivä selviää myöhemmin. UEFA:n hallitus päätti maanantain kokouksessaan myös vuoden 2023 Super Cupista, joka järjestetään Kazanissa Venäjällä. Tämän vuoden ottelu pelataan Portugalin Portossa 12. päivä elokuuta.


Suomen suurin valmennuskeskus rakentuu Helsinkiin

Mäkelänrinteen uimahallin yhteyteen Helsingissä valmistuu kesällä 2021 uusi 14 000 neliön monikäyttöinen Urhea-halli. Kolmeen kerrokseen rakennetaan tilat kahdelle koripallokentälle, yleisurheilulle, telinevoimistelulle, rytmiselle voimistelulle, judolle, painille ja voimailulle. 

Lisäksi hallin alla kulkevaan vanhaan rautatietunneliin rakennetaan juoksuradat. Alatasolla juoksusuoraa on 138 metriä, ylätasolla 80 metriä. Hallin kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa.


Skeittarien olympiamatkaa voi seurata TV:ssä

Chasing The Spot – Skeitaten Tokioon on Suomen Rullalautaliiton sekä mainostoimisto NORD DDB:n, tapahtumatoimisto Tapauksen ja tuotantoyhtiö Pablo Filmsin vetämä yhteishanke, jossa kasataan Suomen edustusjoukkuetta ja seurataan suomalaisten skeittaajien matkaa kohti Tokion kisoja ympäri maailmaa järjestettävien osakilpailujen kautta.

Hanke lanseerattiin jo viime vuoden tammikuussa, mutta matkaa seuraavan tv-sarjan ensimmäinen jakso nähdään Subilla tulevana lauantaina 7.3. klo 13.30.

Skeittarien rentoa asennetta elämään ja olympialaisiin kuvastaa hyvin myös Jaakko Ojasen haastattelu, joka julkaistiin Helsingin Sanomissa helmikuussa.

Formulat muuttavat Viasatille

Viasatin ja Viaplayn emoyhtiö ruotsalainen NENT Group tiedotti keskiviikkona hankkineensa Formula 1:n pohjoismaiset TV-oikeudet vuosille 2022-2024

NENT Groupin moottoriurheiluoikeuksiin kuuluvat formuloiden lisäksi myös IndyCar, NASCAR ja speedway. Lisäksi heillä on hallussaan palloilun suursarjojen, kuten Valioliigan ja NHL:n oikeudet, joten mediatalon kilpailukyky urheiluviihdemarkkinassa jatkaa formuloiden myötä vahvistumistaan.

Uros Live -areenan nimi puhuttaa

Vuonna 2021 valmistuvan Tampereen uuden monitoimiareenan pääyhteistyökumppani on suomalainen mobiiliteknologiayhtiö Uros Ltd. Vuonna 2011 perustetun yrityksen liikevaihto ylitti viime vuonna jo miljardin euron rajan. 

”Yhteistyö on meille luonteva askel ja olennainen osa laajempaa Smart City -keskeistä strategiaamme. Tuomme tekoälyä hyödyntävän alustamme avulla tapahtumien sidosryhmät yhteen samalla luoden yhtälön, jossa kaikki toimijat ja asiakkaat voittavat. Tapahtumaelämykset tulevat muuttumaan merkittävästi toimijoiden lisäksi myös kävijöiden näkökulmasta. Tämä on digiloikka koko tapahtumabisnekselle ja Tampere on meille maailmanlaajuisesti ensimmäinen käyttöönottokohde”, UROS-konsernin toimitusjohtaja Jerry Raatikainen kertoo tiedotteessa.

Yhteistyökumppanuus ja areenan nimivalinta herättivät heti julkaisupäivänään torstaina runsaasti ristiriitaista huomiota sosiaalisessa mediassa. Tampereen vihreät vaativat jopa nimen muuttamista.

Tamperelaisen jääkiekkoseura Ilveksen sometiimi puolestaan otti kohinasta positiivisen hyödyn irti nopealla reagoinnillaan:


Koronavirus sulkee urheilukatsomoita myös Euroopassa

Koronavirus on levinnyt myös Eurooppaan. Sveitsissä ja Italiassa pelataan jo tyhjille katsomoille. Jokakeväisen jääkiekon MM-turnauksen järjestelyt Sveitsin Zürichissa ja Lausannessa ovat jo erittäin suuren riskin alla. Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel väläytti jo tapahtuman siirtämistä Venäjälle, mutta rautakansleri Kalervo Kummola kumosi Faselin lennokkaat puheet. Päätös MM-kisojen kohtalosta tehdään viimeistään 20. huhtikuuta.

Koronaviruksen saavuttua myös Pohjoismaihin Oslon kaupunki tiedotti torstaina, että tulevan viikonlopun perinteiset Holmenkollenin kisat Norjassa hiihdetään ilman yleisöä, ja jopa koko tapahtuman perumista pidetään koronauhkan takia mahdollisena.

Englannissa pohditaan vakavasti Valioliiga-katsomoiden sulkemista, ja sama pähkinä on pian purtavana myös Suomen pääsarjoissa.

”Tällä hetkellä toimitaan ihan normaalisti. Toki meidän kaikkien kannattaa ottaa ohjeista vinkki ja huolehtia käsihygieniasta. Joka tapauksessa influenssakaudella on fiksua sen mukaisesti toimia”, jääkiekkoliigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi Iltalehdelle torstaina.

Entä miten käy olympialaisten? Tai lässähtävätkö Huuhkajat-fanien EM-unelmat jo ennen kuin turnaus ehtii edes alkaa? UEFA-johtaja Alexander Ceferin ei ole vielä huolissaan.

”Kyse on vakavasta asiasta. Olen luottavainen, että se (koronavirus) on hallinnassa jo kauan ennen EM-kisojen alkua”, hän kertoi Sky Sportsin haastattelussa, jossa käsiteltiin myös Manchester Cityn asemaa eurokentillä.

Optimistisista puheista huolimatta riskit järjestävissä organisaatioissa kasvavat kiihtyvällä vauhdilla, mikäli koronavirusta ei saada pikaisesti kuriin.Erkko Simisiö

Live, life ja lead: urheilun kolme mahdollisuutta

Ville-Köngäs-1200x800

Mitä myydä, kun et voi myydä laitamainontaa?