in

Sponsoridiilejä aktivisteille, Klæbosta Ski Weeksin lähettiläs


Vuoden jalkapalloilijalle miljoonadiili Niken kanssa

Norjalaisjalkapalloilija Ada Hegerberg on solminut kymmenen vuoden mittaisen sopimuksen Niken kanssa. Arvioiden mukaan sopimuksen arvo on yli miljoona euroa tai kuusinumeroinen summa vuodessa.

Olympique Lyonnaisissa pelaava Hegerberg oli ensimmäinen Ballon d’Or Fémininin pokannut jalkapalloilija ja yksi kovatuloisimmista naisfutareista 400 000 euron vuosipalkallaan. Hän ei ole pelannut Norjan maajoukkueessa sitten vuoden 2017, koska vastustaa miesten ja naisten maajoukkueiden välistä palkkaepätasa-arvoa.

View this post on Instagram

Team. #Nike

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg) on


CrossFit Inc.:in toimitusjohtaja irtisanoutui somekohun takia

Viime viikolla tökeröillä twiiteillään rasimikohun aiheuttanut Greg Glassman on jäänyt eläkkeelle CrossFit Incin toimitusjohtajan paikalta. Hänen tilalleen nousee Dave Castro, joka on jo vuosia vastannut CrossFit Games -kisakokonaisuudesta.

Glassmanin twiittien jälkeen CrossFit menetti monta sponsoria ja myös monet salit ympäri maailmaa kertoivat jättävänsä yrityksen affiliate-järjestelmän. Suomessa ajankohtaiseksi nousi viime vuoden lopulla Suomen Painonostoliiton alle perustettu Finland Functional Fitness, joka ajaa toiminnallisen urheilun asiaa maassa.

Aktivismi inspiroi sponsoridiiliin

WNBA-joukkue Washington Mysticsin Natasha Cloud ja tennarivalmistaja Converse ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Converse halusi sponsoroida Cloudia etenkin tämän aktivismin takia, kertoo Washington Post. Cloud on nähty taajaan Black Lives Matter -mielenosoituksissa ja on aikaisemmin organisoinut muun muassa aserajoituksia puolustavia tempauksia.


Liigan myyntiä vetää vuokrajohtaja

Jääkiekon SM-liiga Oy irtisanoi ensin pitkäaikaisen myyntijohtajansa Juha Kuosan ja palkkasi myynnin vetäjäksi markkinointi- ja viestintätoimisto Republicin Vili Nurmen. Nurmi vastaa kumppanimyynnistä syyskuuhun asti ulottuvalla vuokrasopimuksella.

Jääkiekkomedia Jatkoaika.com kyseli Nurmelta ja Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemeltä, mistä erikoisessa järjestelyssä on kyse.


Jyväskylässä ajetaan rallia ainakin 2023 asti

Jyväskylän ja AKK Sports Oy:n sopimus Suomen MM-rallin järjestämisestä solmittiin vuosille 2021-2023. Neste Rallin järjestäjä haluaa vahvistaa jatkossa myös yhteistyötä alueen yritysten ja yhdistysten kanssa.

Vuoden 2019 ralli televisioitiin yli 150 maahan ja tavoitti sosiaalisessa mediassa lähes 189 miljoonaa ihmistä. Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan tapahtuman kokonaistuotto on noin 20 miljoonaa euroa, joista noin 14,4 miljoonaa kohdistuu Keski-Suomen alueen toimijoille.

Nascar kieltää etelävaltioiden lipun 

Nascar on kieltänyt etelävaltioiden lipun käyttämisen kaikissa tapahtumissaan. Kielto koskee sekä autojen teippauksia että yleisön liehuttamia lippuja. Vastaanotto päätöksestä on ollut lähes yksinomaan positiivista, joskin yksittäisiä soraääniä on kuulunut: eräs Nascar-kuljettaja päätti päätöksen jälkeen lopettaa sarjassa ajamisen. 


Klæbo Helsinki Ski Weeksin lähettilääksi

Suomen Hiihtoliiton järjestämä Helsinki Ski Weeks valtaa Olympiastadionin ensi tammi-helmikuussa. Tapahtumien sarjan käynnistää Stadion Sprint, jonka ensimmäiseksi kansainväliseksi osallistujaksi ja vetonaulaksi on vahvistunut kolminkertainen olympiavoittaja Johannes Høsflot Klæbo. Myös kansalaiset pääsevät hiihtämään uusitulla stadionilla kuukauden aikana.


Valioliigan liikevaihto huimat 5,9 miljardia euroa

Kaikkien Euroopan suurten jalkapallosarjojen liikevaihto kasvoi vuonna 2019, kertoo Deloitten Football Finance -raportti. Ylivoimaisena ykkösenä on Valioliiga lähes 5,9 miljardin euron liikevaihdollaan. Vuoden 2020 osalta lukemat eivät ole yhtä ruusuisia, sillä koronapandemian odotetaan aiheuttavan Valioliigalle miljardimenetykset.

Sanna Nuutinen

Golfammattilainen Sanna Nuutinen tähtää huipulle

Jeremy Hakala – Perinteikkään menestyslajin moderni jatkaja