in

Ihmeitä jäällä, urheilussa panostetaan nyt dataan ja audioon

Kuva: IIHF


Ihmeitä jäällä Helsingissä ja Tampereella keväällä 2022

Vuonna 2022 Helsingissä ja Tampereella pelattavien miesten jääkiekon MM-kisojen teema on “Making Miracles”, joka on saanut innoituksensa revontulista. Samassa yhteydessä paljastui myös useita tapahtuman yrityskumppanuuksia kuten Mall Of Tripla ja Grano.

Huomiota Helsingin ja Tampereen kisaisännyydeltä on vienyt kiivas keskustelu tämän kevään MM-kisojen pitopaikasta. Sponsorien, poliittisten toimijoiden ja kansallisten lajiliittojen vaatimuksia kuultiin lopulta, ja kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti maanantaina siirtävänsä kisat pois Valko-Venäjältä.

Lue lisää: Skoda iski jääkiekkoa sinne missä tuntuu


Manchester City on maailman innovatiivisin urheiluseura

Tutkimusyritys Sports Innovation Lab on rankannut maailman innovatiivisimmat urheiluseurat. Kriteeristönä tutkimuksessa käytettiin kolmea tekijää: monipuolisia tulovirtoja, teknologiasatsauksia ja organisaation ketteryyttä. 

Listaa dominoivat eurooppalaiset jalkapalloseurat: kolmen kärjen muodostivat Manchester City, Real Madrid ja Arsenal. Kymmenen kärjestä löytyy vanhan mantereen jalkapalloseurojen lisäksi vain kaksi koripallon NBA-sarjassa pelaavaa joukkuetta, Golden State Warriors ja Sacramento Kings.

”Jotta organisaatiot pystyvät kasvamaan ja kukoistamaan uudessa todellisuudessa, niiden pitää ketterästi hyödyntää innovatiivisia toimenpiteitä ja ottaa huomioon fanit, jotka eivät ole sitoutuneet vain tiettyyn lajiin tai seuraan. Tämä lista kunnioittaa tienraivaajia, jotka ovat kehittäneet toimintaansa poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta”, kertoo Sports Innovation Labin Angela Ruggiero haastattelussa.


Marcus Rashford vauhditti hyväntekeväisyysjärjestön huipputuloksiin

Urheilutähdillä on mahdollisuus tehdä maailmasta parempi paikka. Yksi aktiivisista hyväntekijöistä on brittiläinen jalkapalloilija Marcus Rashford, joka on profiloitunut etenkin vähävaraisten lasten puolestapuhujana.

Rashfordin osallistuminen Britannian vanhimman vähävaraisille lapsille ruokaa jakelevan hyväntekeväisyysorganisaation toimintaan tuotti myös tulosta: SportsPron haastattelussa selviää, että jalkapallotähden avulla kymmenkertaistettiin verkkoliikenne ja kasvatettiin lahjoittajamääriä tuntuvasti. 


Helsinki Garden etenee

Helsingin uusi tapahtuma- ja urheiluareena Helsinki Garden etenee valituskierrosten jälkeen. Olympiastadionin kupeeseen nousee jo vuodesta 2012 asti suunniteltu monitoimihalli, johon tulee urheilutilojen lisäksi hotelli, asuntoja, ravintoloita ja päivittäistavarakauppa.


EräViikingit julkaisi avoimen kirjeen yhteisölleen

Helsinkiläinen salibandyseura EräViikingit on julkaissut avoimen kirjeen, jossa se kertoo seuran vakavasta tilanteesta koronakriisin kynsissä. “Haastankin jokaista seurayhteisömme jäsentä miettimään, josko olisi mahdollisia tapoja edesauttaa tilannetta omalta osaltaan. Kyse voi olla esimerkiksi korvausten oma-aloitteisesta alentamisesta tai esimerkiksi hankintoina EV Shopista”, EräViikingit ry:n puheenjohtaja Jari Mäki-Arvela kirjoittaa.


Stubb Ironmanin mainoskasvona

Jos koronatilanne suo, ensi kesänä Suomessa järjestetään kaksi Ironman-triathlonia: puolikas matka Lahdessa ja täysmatkan kisa Tahkolla. Entinen pääministeri ja innokas triathlonisti Alexander Stubb on lainannut kasvonsa kisatapahtumien promoamiseen


Venäläinen NHL-tähti asettui Navalnyin tueksi

Maalitykki Aleksandr Ovetškin on tunnettu Venäjän presidentti Vladimir Putinin kannattaja. Punakoneen urheilijoiden riveissä on havaittavissa myös liberaalimpaa lähestymistä, sillä toinen NHL-tähti Artemi Panarin on asettunut avoimesti Venäjällä aiemmin tällä viikolla vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin tueksi. 


Kotimaisia kumppanuusuutisia

Konsulttiyhtiö KMPG ja kilpapurjehtija Nooa Laukkanen ovat solmineet yhteistyön. Tavoitteena on paitsi tukea nuoren purjehtijan matkaa olympialaisiin myös lisätä tietoisuutta maailman merten huolestuttavasta tilanteesta, tiedotteessa kerrotaan.

Kodinelektroniikkaketju Gigantti aloittaa kilpapelaamisen Bittiliigan pääsponsorina. Gigantti myös lahjoittaa Bittiliigan kautta nuorille pelaajille 10 000 euroa tukirahaa.


Kesälajien urheilija-apurahat jaettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut kesälajien urheilija-apurahojen saajat. Vajaan puolentoista miljoonan euron tukipotista jaetaan rahaa 162 urheilijalle 32 eri lajissa. Suurimman, 20 000 euron apurahan sai kaksikymmentä urheilijaa.


Mitä tapahtuu Mestis-kaudelle?

Jääkiekon Mestiksen kauden jatkuminen on vaakalaudalla. Yhteenlasketut tulonmenetykset nousevat kaudelta jopa 2,8 miljoonaan euroon. Mestis-johto kokoontuu maanantaina 25. tammikuuta päättämään kauden jatkumisesta.

Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro kertoo tuoreessa Mestis-podcastissa, millaisessa arjessa liiga tällä hetkellä elää ja miltä sarjan tulevaisuus näyttää. 

“Kaikki tehdään sen eteen, että pääsisimme jatkamaan kautta. Ymmärrän hyvin seuroja, jos ne eivät siihen pysty. Olen luottavainen, että pystymme löytämään taloudelliset keinot sarjan jatkamiseen”, hän kertoi alkuviikosta.

Perjantaina Mestiksen puheenjohtaja Tuomas Häänpää oli jo huomattavasti pessimistisempi.

– Ei tämä tilanne missään tapauksessa hyvältä näytä. Selvää on, että ilman yleisön tukea ja muuta tukea meidän seuramme eivät yksinkertaisesti pysty viemään kautta maaliin, Haanpää kertoi Iltalehdelle.


Lahdessa tapahtuu

Tänään perjantaina järjestettävässä Smash Lahti -seminaarissa pohdiskellaan, kuinka liikunta, teknologia ja kaupunkien osallistuminen kohtaavat. Seminaariin voi osallistua ilmaiseksi Smashin sivuilta

Lahdessa panostetaan ekologisuuteen ja liikkumiseen monilla tavoilla, onhan Lahti Euroopan Ympäristöpääkaupunki tänä vuonna. Yksi uusimmista keksinnöistä on maailman ensimmäiset yhteiskäytössä olevat kaupunkisukset.


Huippu-urheilua edistetään datalla

Suomen Olympiakomitea ja TietoEVRY ovat käynnistäneet ohjelman huippu-urheilun kilpailukyvyn varmistamiseksi. TietoEVRYN kehittämän data-alustan kautta valmentaja voi seurata reaaliajassa urheilijan kuntoa ja vireystilaa. Pilottihankkeessa ovat lajeista mukana yhdistetty ja yleisurheilu.


FIFA panostaa audioon

Audio on yksi markkinoinnin tärkeistä trendeistä, ja sen aallonharjalla on myös kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA. Se on käynnistänyt yhteistyön Universal Music Groupin kanssa. FIFA Soundin tarkoituksena on tuoda musiikin ja jalkapallon ystäville pelitunnelmaa musiikin ja podcastien kautta. Ensimmäisenä käynnistyy kahdeksanosainen podcast-sarja, jota isännöivät muusikko Liam Payne ja urheiluselostaja Jaydee Dyer.


Viikon video: Madame VP

NBA-seura Golden State Warriors juhlisti vallan vaihtumista Yhdysvalloissa lähettämällä myöskin Oaklandista kotoisin olevalle varapresidentti Kamala Harrisille oman Madame VP -pelipaidan. Paita päätyy Valkoiseen taloon varapresidentin virkahuoneen seinälle.Škoda iski jääkiekkoa sinne missä tuntuu

NFL panostaa somessa vaikuttajamarkkinointiin ja reaaliaikaisuuteen