in

Spekulatiiviset MM-kisat ja urheilusarjojen paluu

Viikon poiminnat 19/20: Pelikentät aukeavat, spekulatiiviset jääkiekon MM-kisat, korona saa seurat, urheilijat ja brändit luoviksi.

Unelmien MM-kisoissa spekuloidaan jääkiekkoturnauksen kulkua

Atria ja C More järjestävät Unelmien MM-kisat, joissa kansa saa esittää näkemyksiään siitä, miten Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelit olisivat sujuneet, jos MM-kisat olisi pelattu. Kommentointiin voi osallistua kampanjasivustolla, ja Suomen pelien suunta määräytyy lähetettyjen kommenttien perusteella. Samalla käynnistuu Unelmien MM-kisat -ohjelmasarja, jossa studiotiimi paneutuu pelaamatta jääneisiin otteluihin.

Millainen on naisten jalkapallon tulevaisuus?

Kansainvälinen jalkapallon pelaajayhdistys FIFPRO on julkaissut raportin, joka pureutuu jalkapallon kaupallisuuden kehitykseen naisten puolella ja ottaa kantaa toimialan uusimpiin trendeihin ja ilmiöihin. 

“Jalkapalloa ei Suomessa mielletä kunnon työksi, joten sen arvostus esimerkiksi verrattuna muihin Pohjoismaihin on todella alhaalla. Tästä syystä lähes kaikki A-maajoukkuepelaajat ja lupaavat juniorit lähtevät aikaisessa vaiheessa pelaamaan ulkomaille, jotta voisivat keskittyä täysipäiväisesti pelaamiseen”, kertoo pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Hanna Ruohomaa Palloliiton uutisessa.

Tutkimus: Jääkiekko ammattilaisurheilun edelläkävijänä

Jääkiekko on suomalaisen joukkueurheilun ammattimaistumisen edelläkävijä. SM-Liiga onnistui yli kolminkertaistamaan katsojamääränsä 30 vuoden aikana. Muut joukkuelajit eivät Suomessa yllä lähellekään miesten jääkiekon markkinoita, selviää Jyväskylän yliopiston ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen tutkimuksesta.

Yleisurheilukausi alkaa kesäkuussa, Yle televisioi

Ylen kesällä televisioimat kotimaiset yleisurheilukilpailut ovat Turun Kalevan kisojen ja Tampereen Ruotsi-ottelun ohella Paavo Nurmi Games, neljä Motonet GP-kilpailua, kaksi muutaman lajin teemakilpailua, Helsingin Tähtikilpailu sekä viesti- ja maastojuoksun SM-kilpailut, SUL:n tiedotteessa kerrotaan.

Jalkapallosarjat starttaavat kesä-heinäkuussa

Kansalliset jalkapallosarjat palaavat viheriöille. Miesten Veikkausliiga starttaa heinäkuun alussa ja naiset pääsevät tositoimiin jo kesäkuun 13. päivä. Toistaiseksi on vielä epäselvää, miten kokoontumisrajoitukset vaikuttavat ottelutapahtumien järjestämiseen.

Kolmen vuoden dokumentti ringetestä

Suomalaisesta jääkiekkoilija ja ringetenpelaaja Susanna Tapanista tehdään elokuva. Poikkeuksellisen tuotannosta tekee se, että Tapanin elämää on seurattu yli kolmen vuoden ajan.

“Me ei alkuun haluttu tehdä mitään henkilökuvaa, vaan tuoda tarinaan myös yhteiskunnallinen ulottuvuus. Havahduttiin, että ringette jäi nuorten Leijonien kovassa suosiossa varjoon, ja alettiin pyöritellä siitä ideaa. Ei tarvinnut kauaa googlata, kun tuli Suskin (Tapani) nimi vastaan”, elokuvan ohjaaja Mikkomatti Ruotsalainen kuvailee Ilta-Sanomissa.

Tikkurilasta tähtiin

Tikkurilan Palloseura lanseerasi mielenkiintoisen juttusarjan, joka esittelee seurasta maailmalle ponnistaneita pelaajia.  Ensimmäisessa osassa nostetaan esiin Suomen naisten maajoukkueen Linda Sällström.

HJK muisti senioreitaan

HJK:n pelaajat ja johto tekivät soittokierroksen HJK:n senioreille ja kyselivät heidän kuulumisiaan. Puhelimen päässä olivat toimitusjohtaja Aki Riihilahti, hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen, päävalmentaja Toni Koskela sekä kapteenistosta Nikolai Alho ja Rasmus Schüller.

Jokipojat on nyt Joensuun Kiekko-Pojat

Joensuun Mestis-seuran nimeksi palaa lengendaarinen Joensuun Kiekko-Pojat.  Samalla taustayhtiö Mehtimäki Oy.n omistus siirtyy uudelle seitsemänhenkiselle taustaryhmittymälle. Uusien omistajien joukossa on mukana useita Joensuun liike-elämästä ja jääkiekosta tuttuja nimiä. Myös joensuulaislähtöiset pelaajat Miro Aaltonen ja Tomi Karhunen tulevat mukaan kasvattajaseuransa taustajoukkoihin osaomistajina, kerrotaan seuran tiedotteessa.

Nike lahjoittaa hoitajille varusteita

Nike tukee näyttävästi koronapandemian ytimessä taistelevaa terveydenhuoltohenkilöstöä. Kenkävalmistaja lahjoittaa alan ammattilaisille tuhansittain kenkiä ja muita varusteita. Mukana kampanjassa on liuta brändin edustusurheilijoita Yhdysvalloista ja Euroopasta. Kampanjaviestissä terveydenhuollon ammattilaisten sitkeyttä verrataan huippu-urheilun vaatimaan henkiseen ja fyysiseen paineensietokykyyn. Samalla Nike tuo sujuvasti esiin myös viime vuonna lanseeratun Air Zoom Pulse -kengän.

Real Heroes -kampanjalla kiitetään hoitohenkilökuntaa

Yhdysvalloissa suuri joukko urheilijoita muun muassa NHL:stä, NBA:sta, MLB:stä, Nascarista ja esportsista haluaa nostaa hoitohenkilökunnan valokeilaan koronapandemian keskellä. 

#TheRealHeroes-kampanjassa urheilijat vaihtavat pelipaitoihinsa oman terveydenhoitoalan sankarinsa nimen. Mallia näyttää joukko baseball-tähtiä: 

Yliopistopelaajat saavat jatkossa tehdä yhteistyösopimuksia

Yhdysvaltojen yliopistourheiluorganisaatio NCAA on tekemässä kauan odotetun päätöksen, joka vapauttaisi yhteistyömarkkinat vuoden 2021 alusta alkaen. Tähän asti yrityskumppanuudet ovat olleet kiellettyjä. Kaliforniassa muutoksen puolesta äänestettiin jo viime vuonna, joten laajempi muutos oli väistämätön. 

“Ajat ovat muuttuneet. Uskomme täydestä sydämestäme, että yliopistourheilu tarvitsi tämän muutoksen”, yksi yliopistokoripallon johtajista kertoi Yahoolle.  

Aussifutareiden perhesuunnitelmat uusiksi

Koronapandemia aiheuttaa suuria huolia australian naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajille. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan vuoden 2021 piti olla arvokisojen välivuosi, joka olisi mahdollistanut enemmän vapaa-aikaa ja kenties myös perheenlisäyksen maajoukkueen pelaajille. Nyt tätä ikkunaa ei enää ole, sillä ensi vuoteen siirtyvät Tokion olympialaiset venyttävät turnausputken vuoteen 2024 asti. 

“Nyt ei ole varaa loukkaantua, mikä on stressaavaa. Nyt ei ole vapaa-aikaa, eikä mahdollisuutta hankkiutua raskaaksi. Tämä on merkittävä asia naisten jalkapallossa”, Australian maajoukkueen Matildasin kapteeni Sam Kerr sanoo.

Lue lisää huippu-urheilun ja äitiyden yhdistämisestä tästä artikkelista.

Palkkakatto puraisee KHL:ssä

Suurseurojen omistajien lähes pohjattomista lompakoista tunnettu Venäjän jääkiekkoliiga KHL on suurten muutosten edessä. Ensi kaudesta alkaen liigassa astuu voimaan uusi palkkakatto, jonka tavoitteena on tasoittaa seurojen voimasuhteita. Epävarmuus tulevasta on aiheuttanut haasteita erityisesti miljoonapalkkoihin tottuneiden tähtipelaajien sopimusneuvotteluihin, kertoo Iltalehti.

EA Sports on yksi koronakriisin voittajista

Ei liene suuri yllätys, että korona-aikaan kodeissa pelataan ennätyksellisen paljon videopelejä. Electronic Artsin vuosinäkymät näyttävät odotettua paremmilta, ja maaliskuun myynti oli pelijätin paras vuosikymmeneen, kerrotaan Reutersin uutisessa.

CourtVision pyrkii mullistamaan katselukokemuksen

LA Clippersin omistaja Steve Ballmer haluaa uudistaa tavan jolla koripallo-otteluita seurataan. Courtvision-teknologialla fanit voivat rikastaa kokemusta datalla ja erilaisilla efekteillä niin pelaajien, valmentajien kuin maskottien näkökulmasta, kerrotaan Fast Companyn artikkelissa

red-bull-urheilumarkkinointi-sponsorointi-iivo-niskanen

Urheilijayhteistyöt ovat Red Bull -brändin ytimessä: ”Emme halua olla sponsori, jolta tulee vain logo ja palkkašekki”

Virtuaalisia triathloneja, Mestiksen suosio vahvistuu