in

Viikon poiminnat 6/20

Sponsorointi ja tapahtumamarkkinointi

Sponsoroinnin ja urheilumarkkinoinnin tämän viikon kuulumisia: SJTM palkitsi vuoden parhaat, urheilija-apurahat puhuttavat, fani avaa ManU-museon Helsinkiin.


SJTM palkitsi vuoden parhaita

Sponsorointi ja tapahtumamarkkinointi SJTM palkitsi torstai-iltana viime vuoden parhaat sponsorointiteot. Vuoden sponsorointiteoksi valittiin Nordean Älä mene rikki rahasta -kampanja.


Koffin Red Classics pokkasi kolme palkintoa: se valittiin vuoden B2C-tapahtumaksi ja vuoden sponsoriksi, minkä lisäksi se voitti yleisöäänestyksen vuoden tapahtumasta. Vuoden urheilusponsorointi -kategorian voittajaksi valittiin Helsinki International Horse Show’n ja Fortumin Horse Power -yhteistyö.Vuoden sponsorointikohde ja vuoden vastuullisuuskampanja -kategorioissa kultaa pokkasi Mestiksen ja Veripalvelun yhteinen kampanja. 


Katso kaikki voitokkaat työt ja shortlistatut ehdokkaat täältä.


Urheilija-apurahat jaettiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut 162 kesälajien urheilijalle urheilija-apurahoina yhteensä 1 434 000 euroa. Esityksen apurahan saajista ministeriölle teki Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Apurahojen kriteerit ja myöntäminen herättävät aina keskustelua. Tämänkertaisen apurahajaon kuumaksi perunaksi nousi se, että naisaitureista Nooralotta Neziri sai 10 000 euroa kilpasiskojaan vähemmän, koska oli myös hakenut pienempää 10 000 euron apurahaa maksimisummaa enemmän. Lue lisää Ylen ja IS:n uutisista.

ManU-legendat saapuvat Suomeen avaamaan fanimuseota

Helsinkiin avataan yksityinen Manchester Unitedille omistettu Red Room -museo. Jere Virtasen keräämässä kokelmassa on yli 30 000 ManU-esinettä, kuten kaksi Old Traffordin kotivaihtopenkkiä.

Avajaisten yhteydessä järjestetään myös Manchester United Legends Night in Helsinki -fanitapaaminen, johon saapuvat pelaajalegendat Bryan Robson, Wes Brown, Lee Martin ja Ben Thornley. Fanitapaamisen lippujen hinnat ovat 150 eurosta 300 euroon. Tähtien vierailu Helsingissä ja Lapissa taltioidaan myös ManU:n omiin kanaviin. 

Arto Kuuluvainen

Arto Kuuluvainen: ”Pelkällä urheilulla seurat eivät pärjää taloudellisesti”

Helsinki Garden

Viikon poiminnat 7/20