in

Viikon poiminnat 7/20

Helsinki Garden

Sponsoroinnin ja urheilumarkkinoinnin tämän viikon kuulumisia: Garden Helsinki -hanke etenee, urheilupodcastit kiinnostavat, lumeton talvi ja koronavirus kurittavat tapahtumajärjestäjiä.

Talvitapahtumat ja urheiluvälinekauppa kärsivät vähälumisesta talvesta

Perinteikäs Finlandia-hiihto joudutaan perumaan ensimmäistä kertaa tapahtuman historian aikana. Syynä oli Lahden ja Hollolan seudun heikko lumitilanne ja lauha sää, joka on tehnyt tuhojaan latupohjalle. Vuodesta 1974 järjestettyyn hiihtotapahtumaan oli ilmoittautunut noin 3 000 ihmistä. 

Myös urheiluvälinekauppa on kärsinyt etelän vähälumisesta talvesta. ”Talvivälineiden kauppa on ollut katastrofi”, sanoo Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää HS:n haastattelussa. Norjalaiskonserni XXL nousi tällä viikolla otsikoihin varastontyhjennysmyyntiensä ansiosta.

Urheilucast valittiin vuoden podcastiksi

Vuoden podcast palkittiin Jaksohali-festivaaleilla Helsingissä. Suomalaiset podcastien kuuntelijat äänestivät vuoden 2019 parhaaksi podcastiksi Esko Seppäsen vetämän Urheilucastin. Se sai lähes 10 000 ääntä eli lähes 40 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Urheilucast palkittiin yleisön suosikkina myös edellisenä vuonna. 

Suosituimpien podcastien joukkoon nousivat myös NHL-podcast Kimanttia sekä Oulun Kärppiin pureutuva Petopodi. Johtuuko urheilusisällön podcast-suosio suuresta kuuntelijamäärästä vai yleisemmin urheilufanien korkeasta sitoutumisesta ja sen myötä muuta podikansaa herkemmästä äänestysinnosta? 

Garden Helsinki -hanke etenee

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin keskustaan suunnitellun urheiluhallin rakentamisen asemakaavamuutoksen keskiviikkoiltana. 

Tämä on tärkeä etappi yksityisrahoitteisen Garden Helsinki -hankkeen etenemiselle. Garden Helsinki on toteutuessaan jopa 16 000 katsojan monitoimiareena ja HIFK:n uusi kotihalli. Vanhasta Nordenskiöldinkadun hallista kaavaillaan areenaa sisäpalloilulajeille.

Lue myös HIFK:n Jukka Valtasen haastattelu

Koronavirus uhkaa urheilutapahtumia

Koronavirusepidemialla on vaikutusta myös urheilumaailmaan. Lukuisia urheilutapahtumia on siirretty tai peruttu, ja monien lajien olympiakarsinnat ovat myös vaarassa peruuntua. 

Esimerkiksi FIA kertoi torstaina, että F1:n huhtikuun Kiinan-osakilpailua siirretään koronaviruksen takia myöhempään ajankohtaan. 

Myös yleisurheilun halli-MM-kisat Nanjingissä päätettiin siirtää vuodella eteenpäin.

Itse olympialaisten perumista ei ole tapahtumaorganisaation johtajan Yoshiro Morin mukaan vielä pohdittu, ainakaan julkisesti. 
 

Maailman pohjoisin Superpesis-ottelu pelataan elokuussa Rovaniemellä

Pattijoen Urheilijat (Raahe) ja Sotkamon Jymy kohtaavat lauantaina 8.8.2020 Rovaniemen Keskuskentällä. Näin pohjoisessa ja stadionolosuhteissa pelattava miesten Superpesis-ottelu on historiassaan ensimmäinen. 


Sponsorointi ja tapahtumamarkkinointi

Viikon poiminnat 6/20

HJK Sami Smolander

Vastuullisuus ja digitaalisuus vievät HJK:ta kohti pohjoismaista kärkeä