in

Kuinka pikkujoukkueesta tehtiin kansainvälinen hitti, vaikutusvaltaisimmat urheilijat ja palkittuja töitä


#StevenageChallenge: Näin englantilaisesta pikkuseurasta tuli FIFA-hitti

Vuonna 2018 Burger King alkoi sponsoroida englantilaista alasarjaseura FC Stevenagea. Kumppanuuden myötä burgerijätti sai ujutettua logonsa myös FIFA-peliin ja rakensi ympärille erittäin toimivan somekampanjan, jonka myötä seurasta tuli hitti niin virtuaalisesti kuin oikeassa elämässä, medianäkyvyyttä tehtailtiin miljoonien edestä ja seuran fanipaidat kävivät kuin kuumille kiville.

#StevenageChallenge on voittanut myös useita palkintoja. Case-video löytyy alta, lisää kampanjasta voi lukea esimerkiksi Goal.comista.


International Swimming League nostaa uinnin profiilia

International Swimming League järjestetään tänä vuonna tiivistettynä, viiden kilpailun ryppäänä Budapestista. Mukana on myös suomalaisväriä, sillä Ida Hulkko kilpailee Team Ironin riveissä yhdessä uinnin kirkkaimman tähden Katinka Hosszun kanssa.

Kiinnostus liigaa kohtaan on kasvussa: ISL ja CBS Sports ilmoittivat tällä viikolla monivuotisesta yhteistyöstä, jonka myötä uintia esitetään Yhdysvalloissa laajemmin kuin koskaan aikaisemmin.  Vuonna 2019 debytoineen ISL:n tavoitteena on nostaa uinnin profiilia sekä lisätä lajin mediahuomiota että urheilijoiden palkintorahoja.

Tutustu Idaan ja erilaisiin kumppanuusvaihtoehtoihin


Urheilutöille palkintoja Vuoden huipuissa

Vuoden huiput -palkintogaalassa palkittiin viime vuoden parasta suomalaista luovaa suunnittelua. Palkittujen joukossa oli myös useita urheiluaiheisia töitä.

Äänisuunnittelun kultahuipun voitti Suplan Kaiken maailman urheilu -spotti, joka yhdistää monien eri urheilulajien äänimaailman.

Vastuullisuustekojen hopeahuiput pokkasivat TPS:n Pride-ottelu sekä urheiluteemainen Ilmastoveivi-kampanja. Hopeahuipun kokemuksellisen muotoilun sarjassa pokkasi myös Telian esports series


Valkovenäläisurheilijat ottavat kantaa

Valko-Venäjän tulenarka poliittinen tilanne on saanut maan urheilutähdet ottamaan kantaa kansan puolesta. Jo aikaisemmin yli sata urheilijaa ja valmentajaa vetosi uusien vaalien puolesta, nyt joukko maan eturivin urheilijoita osoittaa sanansa ja tukensa kansalle. Lue lisää Ylen artikkelista.


Suomen brändiä urheilun suurtapahtumien järjestäjänä halutaan nostaa

Helsinki, Jyväskylä, Lahti, Tampere ja Turku ovat muodostaneet kaupunkiverkoston, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen brändiä ja houkuttelevuutta kansainvälisten urheilun suurtapahtumien järjestäjänä. Mukana ovat myös muun muassa  urheiluopistot, Olympiakomitea, Paralympiakomitea ja Visit Finland. Kaksivuotista hanketta rahoittavat kuntien lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö ja Suomen urheiluopistosäätiö.

”Lajiliittojen, kaupunkien ja opetus- ja kulttuuriministeriön välisen yhteistyön tiivistäminen ja osaamisen kokoaminen on erittäin tärkeää, jotta Suomi saa jatkossakin järjestettäväkseen urheilun kansainvälisiä suurtapahtumia”, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tiedotteessa.


Sadan vaikutusvaltaisimman joukossa runsaasti urheilijoita

Time-lehden vuosittainen 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen listaus on taas julkistettu. Tämän vuoden valinnoissa näkyvät etenkin ihmisoikeuskannanotot. Listalla on myös paljon urheilijoita: koripalloilija Giannis Antetokounmpo, yleisurheilija Allyson Felix, F1-kuski Lewis Hamilton, NFL-tähti Patrick Mahomes, tenniksenpelaaja Naomi Osaka ja jalkapalloilija Megan Rapinoe.

Urheilijat ja seurat muistivat Ruth Bader Ginsburgia

Viikonloppuna syöpään menehtynyt Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg oli pidetty hahmo myös urheilumaailmassa. Surunvalitteluja ja omia muistojaan esittivät lukuisat urheilijat ja seurat. 


Maantiepyöräilyn MM-kisat mitellään sekä fyysisesti että virtuaalisesti

Maantiepyöräilyn MM-kisat käydään tällä viikolla Italian moottoriurheilun pyhätössä Imolassa. Joulukuussa sateenkaaripaidoista taas mitellään netin välityksellä, kun pyöräilyn kansainvälinen lajiliitto UCI ja virtuaalipyöräilyohjelma Zwift järjestävät digitaaliset MM-kisat, joissa osallistujat polkevat kotioloissa älytrainereilla. Mukaan pääsevät eliittikuskit UCI:n rankingien perusteella. 

Lue myös: Tour de France: Varasta nämä 5 markkinointikikkaa

Uusi normaali? Crossfitin maailmanmestaruudesta mitellään 16 maassa yhtä aikaa

urheilu-ja-vastuullisuus

”Myös urheilussa vastuullisuudesta on tulossa liiketoiminnan edellytys”