in

FIFA-pelin tarina päättyy, LeBron James maailman kovapalkkaisin urheilija


EA Sports luopuu FIFAsta, kumppaneiksi yli 300 yksittäistä tahoa

Vuodesta 2013 alkaen julkaistut FIFAt ovat olleet maailman tuottoisimpia videopelejä. Nyt peliyhtiö EA Sports on ilmoittanut, että ei aio enää jatkaa pelien tekemistä FIFA-nimen alla vuoden 2023 pelin julkaisun jälkeen. Jatkossa EA julkaisee peliä nimeltä EA Sports FC.

Arvioiden mukaan kolmannes EA:n 5,6 miljardin dollarin liikevaihdosta tulee FIFA-peleistä. Mediatietojen mukaan FIFAn tiputtaminen pois johtuu siitä, että FIFA haluaisi tuplata saamansa miljardin euron lisenssimaksun. EA:n näkökulmasta hintalappu on liian korkea, sillä lisenssi ei sisällä oikeuksia muuhun kuin MM-kisoihin. Jatkossa peliyhtiö solmii erillisiä sopimuksia esimerkiksi Uefan ja Valioliigan kanssa.

Nähtäväksi jää, kummalle osapuolelle muutos tulee lopulta kalliimmaksi: lisensoivalle FIFAlle vai peliyhtiölle, joka joutuu rakentamaan uudenlaisen pelikokonaisuuden, johon tietojen mukaan osallistuu yli 300 erillistä kumppania.


Niskasen ja Rovanperän managerivaihdokset nousivat etusivun uutisiksi

Hiihtäjä Iivo Niskasen ja rallikuski Kalle Rovanperän managerikuviot nousivat uutisaiheeksi tällä viikolla. Urheilijatähtien uusi manageri on Miro Rousku, joka aiemmin vastasi Red Bullin urheilukumppanuuksista Suomessa. 

”Urheilumarkkinointi ei ole yleisesti ottaen samalla tavalla mitattavissa kuten vaikkapa geneerinen mainonta, jossa voi helposti ostaa silmäpareja tietystä kohderyhmässä, mutta se ei vielä itsessään kerro vaikuttavuudesta mitään. Datan pureskelun lisäksi pitää pystyä luottamaan myös omaan ammattilaisen visioon ollakseen innovatiivinen ja erottuakseen joukosta”, Rousku kertoi 10.fin haastattelussa vuonna 2020.


LeBron James on maailman kovapalkkaisin urheilija

Maailman kovatuloisimmat urheilijat on jälleen listattu. Eniten viimeisen 12 kuukauden aikana tienasi koripalloilija LeBron James, jonka vuosiansiot olivat 127 miljoonaa dollaria. Hänen takanaan listalla ovat jalkapalloilijat Lionel Messi (122 miljoonaa), Cristiano Ronaldo (115 miljoonaa) ja Neymar (103 miljoonaa) sekä nyrkkeilijä Canelo Álvarez (89 miljonaa).

Sadan kovatuloisimman urheilijan listalla on urheilijoita kymmenestä lajista. Yhteensä he tienasivat 4,5 miljardia urheilusta ja yhteistyökuvioista. Kokonaisuudessaan sadan kovatuloisimman ansiot nousivat reilut kuusi prosenttia. Koko listaus löytyy Sporticon sivuilta.


Viikon video: Pesäpalloa sata vuotta


Jääkiekon MM-kisojen kumppanuudet ovat miljoonabisnes

Tänään perjantaina käynnistyvien miesten jääkiekon MM-kisojen kumppanuuksissa liikkuvat isot rahat. Iltalehti avaa kisojen kumppani- ja rahakuvioita artikkelissaan ja paljastaa, millaista työtä kulisseissa tehdään.

Lue myös: Kisaeväät, TikTok ja nopea reagointi – Seuraa näitä markkinointi-ilmiöitä 


Viikon viraali: Bottaksen takapuoli

F1-kuski Valtteri Bottas julkaisi itsestään naku-uintikuvan Miamin GP:n päätteeksi, mikä innosti fanit tekemään kuvasta omia versioitaan. Fanien tekemiin kuvamuokkauksiin ovat päässeet niin entinen tallikaveri Lewis Hamilton kuin poliitikko Bernie Sanders

Kisaeväät, TikTok-sisällöt ja nopea reagointi – seuraa näitä markkinointi-ilmiöitä jääkiekon MM-kisoissa

Kympillä-podcast: Brändinrakennus urheilumarkkinoinnin keinoin