in

Messi vaihtoi seuraa – tällaiset taloudelliset vaikutukset tähden muutolla on

Kuvakaappaukset: Instagram, Open Sea


Messi vaihtoi seuraa, fanit ja raha seurasivat perässä

Viikon suurin urheilu-uutinen on ollut jalkapalloilija Lionel Messin saapuminen Pariisiin. Paris Saint-Germain on ottanut tähden saapumisesta kaiken irti niin paikan päällä kuin sosiaalisessa mediassa. Ensimmäiset fanipaitaerät myytiin loppuun hetkessä, ja seuran somekanavien seuraajamäärät kasvoivat miljoonilla.

Kaiken kaikkiaan Messin uskotaan tuovan PSG:lle kymmeniä ellei satoja miljoonia euroja voittoa, kertoo Sportico. Jo ensimmäisen päivän paitamyynnin liikevaihto oli lähes sata miljoonaa euroa, kertoo Ilta-Sanomat.

Barcelonassa taas on surtu seuran suurimman tähden lähtöä. Talousvaikeuksissa painivalle Barcalle Messin siirtyminen voi merkitä entistä suurempaa ahdinkoa: arvioiden mukaan seura voi menettää yksin paitamyynnistä 30 miljoonaa euroa. Jopa kahdeksan kymmenestä myydystä paidasta on ollut Messi-paitoja.

Myös markkinoijat ovat tarttuneet hetkeen:


St1 käänsi katseen jo Pekingiin

Tokion olympiatuli on hädin tuskin sammunut, kun brändit käynnistelevät talviolympialaisten markkinointia. St1:n Tankkaa itsesi Pekingiin -videolla hypätään jo olympiajoukkueen kyytiin kohti talvikisoja:

Lue myös: Näin olympiakomitea ja sen kumppanit valmistautuvat urheilun supervuoteen


Kuinka paljon olympiamitali maksaa?

Kun urheiluun laitetaan rahaa, tuleeko myös tuloksia? Sportico analysoi, kuinka paljon Yhdysvaltain eri lajiliitot ovat saaneet rahoitusta Yhdysvaltain olympiakomitealta ja kuinka paljon mitaleita raha on tuonut. Eniten rahalle on saatu vastinetta uinnissa ja yleisurheilussa, kun taas lajeissa, joiden rahoitusta on leikattu jopa kokonaan, ei menestystäkään ole kummoisemmin tullut. 


Haluatko omistaa klassisen palkintopalli-ilmeen?

Moni muistaa voimistelija McKayla Maroneyn tyytymättömän ilmeen Lontoon olympialaisten hopeapallilta. Nyt meemiksikin aikoinaan noussut ilme on myynnissä NFT-teknologian avulla. “Not Impressed” -kuvan omistajuuden lisäksi korkeimman huudon tehnyt saa Maroneylta yksityisen voimistelutunnin, signeeratun kirjan sekä twiitin voimistelutähdeltä.

Lue myös: Urheilu kiinnostui NFT-teknologiasta


Taideteos täyttää Bolt Arenan jalkapalloilla

Elokuun 24. päivä Helsingin Bolt Arenalla nähdään taiteilija Sophia Ehrnroothin installaatio Unelmien kenttä. Teos on osa Ehrnroothin vuonna 2013 aloittamaa Unelma mestaruudesta -teossarjaa, jossa dokumentoidaan nuoria jalkapalloilijoita ja heidän unelmiaan. Teokseen kuuluu 2021 jalkapalloa, joiden joukossa voi kulkea, leikkiä ja unelmoida.


Armanto esittelee kisa-asuaan Voguessa

Skeittaja Lizzie Armanto esittelee Alvar Aallon muotokielestä inspiraationsa saanutta kisa-asuaan muotilehti Voguessa. Armanto suunnitteli asun yhdessä Vansin kanssa.Kroppaa likoon

Maltalainen jalkapalloseura Hamrun Spartans lanseerasi uuden pelaajansa Michael Jacksonin tahtiin. Keskikenttäpelaaja Luke Gambin joutui laittamaan toden teolla kroppaa likoon.

Koomikko ja räppäri olympiakommentaattoreina, TikTok vahvistaa jalansijaansa urheilussa

We the 15 nostaa yhdenvertaisuuden keskiöön, vaikuttajat liikuttivat OP:n kampanjassa