in

Urheilijoista toivotaan koronarokotusten puolestapuhujia, LeBron palkittiin aktivismistaan

Urheilijat koronarokotusten vauhdittajiksi?

Viikon tärkein uutinen maailmalta oli koronarokotusten käynnistyminen. Samalla kuitenkin myös rokotekriittiset puheenvuorot ovat saaneet paljon tilaa etenkin sosiaalisessa mediassa.

Urheiluyhteisö odottaa innokkaasti rokotettavaksi pääsemistä, sillä sen uskotaan vauhdittavan kilpailutoiminnan käynnistämistä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan urheilijoiden rokottamisella alkuvaiheessa voisi olla positiivisia seurauksia myös yleisessä rokotusaktiivisuudessa: vaikka terve ja hyväkuntoinen urheilija olisikin normaalisti rokotusjärjestyksessä viimeisten joukossa, voi seurattu ja ihailtu esikuva vaikuttaa positiivisesti rokotusten ottamisen halukkuuteen muussa väestössä, kertoo Wall Street Journal. Esimerkiksi koripallotähti LeBron Jamesin toivotaan kannustavan Yhdysvaltain afroamerikkalaista väestöä ottamaan rokotteen. Ensimmäisenä koronarokottamisen aloittaneessa Isossa-Britanniassa taas toivotaan vetoapua esimerkiksi jalkapalloilija Marcus Rashfordin kaltaisilta julkkiksilta.

Suomessa urheilijoista esimerkiksi hiihtäjä Sami Jauhojärvi, jalkapalloilija Tim Sparv ja aituri Nooralotta Neziri ovat kertoneet ottavansa rokotteen IS:n artikkelissa.

LeBron James Time-lehden vuoden urheilija

LeBron James on valittu Time-lehden vuoden urheilijaksi. Koripalloilija sai lehdeltä tunnustusta etenkin kansalaisaktivismistaan presidentinvaalien ja Black Lives Matter -protestien yhteydessä.

Terhi Heinilä edistämään urheilun tasa-arvoa Euroopan komissiossa

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä on valittu Euroopan komission urheilun korkean tason viisitoistahenkiseen työryhmään. Ryhmän tehtävänä on laatia EU:lle urheilun tasa-arvon strategia ja edistää naisten osallistumista urheiluun valmentajina ja päätöksentekijöinä, edistää naisten näkymistä mediassa urheiluun liittyvissä aiheissa ja vähentää naisiin urheilussa kohdistuvaa väkivaltaa.

Peli-Karhut oikeissa töissä

Mestisseura Iisalmen Peli-Karhujen pelaajat Atte Karppinen ja Mikko Juusola pääsivät pariksi päiväksi ”oikeisiin töihin” IPK:n yhteistyökumppanin Purkumerkki Oy:n hommiin. Video käynnistää uuden sarjan, jossa pelaajat tutustuvat kumppaniyritysten arkeen käytännön tasolla.

Maailman ensimmäinen hiilineutraali areena rakenteilla

Seattleen on rakenteilla maailman ensimmäinen hiilineutraali tapahtuma-areena. Climate Pledge Arenasta tulee jääkiekkojoukkue Seattle Krakenin ja koripallojoukkue Seattle Stormin uusi kotiareena. Alkuperäinen halli on rakennettu jo vuoden 1963 maailmannäyttelyä varten. Kun yli 900 miljoonaa dollaria maksanut remontti saadaan valmiiksi ensi vuonna, areenan on määrä olla hiilineutraali ja mahdollisimman lähellä nollahukkaa. Nimioikeudet areenaan on ostanut verkkojätti Amazon.

Lue myös: ”Myös urheilussa vastuullisuudesta on tullut liiketoiminnan edellytys”

Vedonlyöntisponsorit pannaan Britanniassa ja Espanjassa?

Vedonlyöntiyhtiöiden kumppanuus urheiluseurojen kanssa on uhattuna Isossa-Britanniassa ja Espanjassa. Vedonlyöntilakiuudistuksen myötä kumppanuuksien näkyminen logoina esimerkiksi paidoissa saattaa jäädä historiaan.

Lakimuutos tietäisi melkoisia sponsorinetsintätalkoita etenkin jalkapalloseuroissa. Puolella Valioliigan joukkueista on ottelupaidoissa vedonlyöntiyrityksen tunnukset, mistä seurat saavat vuositasolla noin 70 miljoonan punnan tulot vuodessa, kertoo SportsProMedia.

La Ligan johtaja Javier Tebas arvioi lokakuussa, että jo muutenkin koronan kurittamat seurat menettäisivät vedonlyöntikumppaneiden kaikkoamisen myötä yhteensä 90 miljoonan euron tulot. 

ESA julkisti sponsorointipalkintojen ehdokaslistan

European Sponsorship Association eli ESA palkitsee vuosittain maanosan parhaita sponsorointitekoja ja -kampanjoita. Tämän vuoden parhaimmistosta on nyt julkistettu 21 eri kategorian shortlist, jolta löytyy töitä 17 eri maasta.

Myös kotimaisten brändien kumppanuuksia löytyy listalta. Jalkapalloseura HJK:n ja Bolt.Worksin yhteistyö on ehdolla Best Employee Engagement -kategoriassa, ja Supercellin ja Paris Saint-Germainin kumppanuus Best Newcomer -sarjassa.

Lue myös: Bolt.Worksin markkinointi herättää keskustelua

Breakdancesta olympialaji

Breakdance varmisti paikkansa Pariisin vuoden 2024 olympialaisissa. Uutisesta iloittiin myös Suomessa, josta on historiallisesti tullut osaavia breikkaajia.


Korona kurittaa NHL-seuroja, MLB vaatii korvauksia

Koronapandemialla on ollut tuntuvia vaikutuksia myös suuriin urheiluliigoihin. Baseballin MLB-liigan seurat ovat hakeneet oikeusteitse korvauksia menetetyistä ansiosta, kerto SportsProMedia.

Myös jääkiekon NHL-seuroilla on ollut vaikea vuosi. Taalajäillä pelaavien seurojen yhteisarvo laski ensimmäistä kertaa kahteen vuosikymmeneen, raportoi talouslehti Forbes. Keskimäärin seuran arvo laski kaksi prosenttia ja koko liigan liikevaihto laski 14 prosenttia. 

Viikon video: SaiPa-pakki syö kiekkoja aamupalaksi

Lappeenrannassa on käynnistetty jo syksyn toiset YT-neuvottelut. Haastavista tunnelmista huolimatta SaiPan faneja ei ole unohdettu, vaan heitä hemmotellaan hauskalla kiekonsyöntivideolla. Myös yhteistyökumppani on tuotu luontevasti mukaan videoon.

Uimaliiton Jari Lamminaho: ”Jos vain viestitään tuloksista seuraavana päivänä, ollaan pahasti myöhässä”

Alex Hietala Golf

Nuoren golfarin tie huipulle on kuin hyppy pimeyteen