Suomalaiset ovat urheilukansaa. Yli 70% meistä pitää urheilussa menestymistä tärkeänä. On vaikea keksiä mitään muuta suomalaisia yhtä paljon ja nopeasti yhdistävää asiaa kuin suomalaisten urheilijoiden tai maajoukkueiden menestymisen seuraaminen ja käänteissä mukana eläminen.

Urheilu on myös positiivisessa nosteessa. Urheilullisuus on kulttuurissamme suositumpaa kuin koskaan, ja yli 80 prosenttia suomalaisista harrastaa liikuntaa, iso osa heistä maan tuhansien liikunta-alan yritysten ja seurojen parissa.

Tästä huolimatta ammattimainen urheilu ja esimerkiksi kansainvälisen menestyksen tavoittelu on monille urheilijoille ja seuroille mahdotonta rahoituksen puuttuessa. Julkinen rahoitus, lähipiirin tuesta puhumattakaan, ei yksinkertaisesti riitä siihen, että urheilija tai joukkue voisi pistää kaiken peliin ja tavoitella unelmiaan.

Idea tämän sivuston julkaisuun kirkastui matkatessani maailmalla. New Yorkissa järjestetty urheilumarkkinoinnin konferenssi herätti minussa voimakkaan tunteen, että asialle on Suomessakin tehtävä jotain, myös yksityisellä puolella. Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä samanlaisia menestystarinoita kuin muuallakin maailmalla, niin urheilussa kuin siihen liittyvässä liiketoiminnassa.

Suomesta puuttuu ammattilaisten palsta, joka keskittyisi sponsorointiin ja urheilumarkkinointiin. Näistä aiheista puhutaan medioiden urheilu- tai viihdepalstoilla, harvemmin talousosiossa. Mikään ei kuitenkaan estä, että sellaisen perustaisi. On vain uskallettava aloittaa.

10.fi on sivusto, jonka tarkoituksena on kiinnostavia sisältöjä julkaisemalla ja jakamalla saavuttaa urheilumarkkinoinnista ja sponsoroinnista kiinnostuneet, sekä ostajat, tarjoajat, urheilijat kuin mahdolliset työntekijät. Meidän on syytä kuunnella kokemusta, esimerkiksi poikkeuksellisen elämäntyön urheilun hyväksi tehneitä alan ammattilaisia. Samalla pitää rohkeasti katsoa eteenpäin ja maailmalle. Kaiken kehityksen alku on uteliaisuus. Haluamme etsiä uusia ratkaisuja, tulevia mahdollisuuksia, moderneja tapoja, teknologiaa. Kuvaavaa on, että ensimmäiset tähän haasteeseen tarttuneet, Lotta ja Riku, löytyivät Markkinointikollektiivin rekrybotin haastattelulla. Kyseisen botin kysymyksiin rohkeni vastata valtava määrä aivan mahtavia urheilusta ja markkinoinnista innostuneita tyyppejä. Sekin kertoo valtavasta potentiaalista.

Olemme onnistuneet, jos tämä operaatio synnyttää urheilun ympärille uusia työpaikkoja ja menestyviä yrityksiä, jotka omalta osaltaan rahoittavat lahjakkaiden urheilijoiden menestyksen tavoittelun. Toivotaan, että tämä johtaa myös ainutlaatuisiin menestystarinoihin urheilussa. Suomi ja suomalaiset ovat sen ansainneet.

Erkko Simsiö
[email protected]
050 389 8736

”Erkko on toiminut jo kahdenkymmenen vuoden ajan markkinoinnin parissa niin asiakkaana, myyjänä, kehittäjänä, johtajana, yrittäjänä kuin sijoittajanakin. Hän on opiskellut nuorena urheilulukiossa ja kokeillut muutaman vuoden myös ammattilaisurheilua. Urheilun seuraaminen on hänen mieluisin ja jokapäiväinen harrastuksensa. Jos hän saisi valita pelinumeronsa ja saisi valita minkä vain numeron, valitsisi hän aina numeron 10.”

Ota yhteyttä!