in

Carl Lindbom – Susijengin haastajasta yritysjohtajaksi

Carl Lindbom on positiivinen ja helposti lähestyttävä koripalloilija, joka on rakentanut urheilujatarinansa kovan työnteon kautta. Peliuran jälkeen häntä kiinnostavat liiketoiminta ja johtaminen.

Puolan pääsarjassa koripalloa ammatikseen pelaava Carl Lindbom sai ensikosketuksensa lajiin Helsingin kisahallilla enonsa koripallopelejä seuratessa. Vilkkaasta pikkupojasta on kasvanut positiivinen ja helposti lähestyttävä koripalloammattilainen, joka tykkää mennä ja touhuta urheilun parissa.

”Olen todella sosiaalinen tyyppi. Jos ei ole korista, niin sitten jotain muuta urheilua kavereiden kanssa: tennistä, golfia, padelia, rantalentistä, kaikki käy. Tyttöystävällä meinaa mennä välillä hermo, kun haluaisin lomareissuillakin koko ajan mennä katsomaan ja kokemaan jotain uutta.”

Leppoisan ulkokuoren alla on sitkeä urheilija, joka on rakentanut urheilu-uransa työnteon kautta, pettymyksistä motivoituen. Edes putoaminen viimeisenä pelaajana Susijengin EM-joukkueesta ei ole häntä lannistanut.

”Kyllähän se silloin harmitti, mutta en ole luovuttanut, vaan käsitellyt sen motivoivana asiana. Haluan näyttää myös muille, että olen niin hyvä kuin itse uskon ja että pystyn pelaamaan ammattilaisena ulkomailla. Tulee mukava fiilis, kun pääsee todistamaan osaamisensa.”

Susijengin henkeä myös yritysmaailmaan

Pelaamisen ohella Lindbom opiskelee kauppakorkeakoulussa palvelujohtamista. Peliuran jälkeisissä haaveissa siintävät johtotehtävät, joissa voisi ammentaa myös Susijengin kokeneiden johtohahmojen Shawn Huffin, Sasu Salinin, Petteri Koposen ja Tuukka Kotin johtamisoppeja.

”He kaikki ovat tosi positiivisia ja hymyilevät aina. Ei Susijengissä ole ollut yhtä johtajaa, joka olisi sen hengen luonut. Koko joukkue on aina ollut täynnä hyviä äijiä, jotka nauttivat siitä, että saavat pelata ja hengata yhdessä. Se on ollut luonnollista, ja siksi se näkyy positiivisesti myös ulospäin.”

Susijengin kannustava yhteishenki on osoittanut, että saumattomalla yhteistyöllä on Lindbomin mukaan mahdollista kasvaa osiensa summaa suuremmaksi ja kääntää tiukkoja otteluita voitoiksi.

”Koripallosta oppimani joukkueena työskentely, sosiaaliset taidot sekä sinnikäs ja kärsivällinen työnteko ovat tärkeitä arvoja, joita myös työntekijät ja johtajat voisivat hyödyntää arjessaan.”

Bisnesajattelu kulkee Lindbomilla verissä, sillä hänen isänsä ja yksi esikuvansa Curt Lindbom on kokenut yritysjohtaja ja toiminut myös Koripalloliiton puheenjohtajana. Suomalainen yrittäjyys on myös nuoremman polven Lindbomin arvoasteikossa korkealla.

”Isäni painaa hommia vielä 77-vuotiaanakin. Olen kiinnostunut kaikenlaisista yrityksistä, mutta sytyn erityisesti paikallisista ja suomalaisista brändeistä. Pienillä yrityksillä on ihan sama tilanne kuin omalla urallani. Liiketoiminta ei lähde hetkessä liitoon, vaan vaatii paljon työtä.”

 

View this post on Instagram

*Yhteistyössä @enterprise_finland. Enterprise on vihdoinkin rantautunut Suomeen!? ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖. Enterprise on Suomessa uusi, mutta suuri brändi ympäri maailmaa. Nykyisin se on osa maailman suurinta autovuokraamo konsernia 1.5 miljoonan vuokra-auton valikoimalla. Koostaan huolimatta se on perheomisteinen yritys, jolla on yksi tavoite - ylittää odotuksesi palvelussasi ja saamassasi vastineessa rahoillesi. Tarpeisiisi sopivan vuokra-auton löydät osoitteesta:➡️www.enterprise.fi⬅️ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Oon itse käyttänyt opel insignia sports toureria tämän kesän ajan ja ollut enemmän kuin tyytyväinen autoon ja enterpriselta saamaan palveluun??? #enterprise #vuokra-auto #opel #yhteistyö

A post shared by Carl Lindbom (@_callel) on

 

Osoitus yrittäjähenkisyydestä on Lindbomin idea Suden jäljillä -palvelusta, joka tarjoaa treenivinkkejä nuorille koripalloilijoille. Kaveriksi löytyi hyvä ystävä ja pelikaveri Sasu Salin, joka on Lindbomin tapaan 10.fi:n yhteistyöurheilija.

”Nuorena minullakin oli kesäisin pitkiä aikoja, jolloin ei ollut joukkuetreenejä joukkueen kanssa. Pirkka sopi brändinä luontevasti Suden Jäljillä -palvelun kumppaniksi, ja lisäksi Koripalloliitolla on heidän kanssaan vahva yhteistyö ja historia.”

Lindbom innostuu nopeasti ajatuksesta, jossa hän hyppäisi vaikka viikoksi mukaan yrityksen arkeen innostamaan ja tutustumaan.

”Siitä olisi minullekin olisi hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Olen koulussakin vertaillut, mitä yhteisiä piirteitä koripallojoukkueella ja yrityksellä voisi olla. Haluaisin nähdä, että työyhteisöt toimisivat kuten urheilujoukkue. Urheilussa tunnistan hyvin ihmisten erilaisia vahvuuksia, joten miksei se toimisi myös yritysmaailmassa?”

🏆 Haluatko Callen kumppaniksi?

Kumppanina tuet urheilijaa menestyksen tavoittelussa, saat viestisi ja brändisi näkyville ja pääset osaksi ainutlaatuista urheilutarinaa.

Tutustu Calleen ja kumppanuusvaihtoehtoihin alta!

Sanna Laine Energiayhtiö Loiste

Vastuullisella urheilusponsoroinnilla voi saada loistavia tuloksia

Sata parhaiten ansaitsevaa urheilijaa tienasi 3,6 miljardia dollaria